Pattyp
Image default
Winkelen

De Beste Geteste Nachtkijker

Durf jij de uitdaging aan om te gaan spotten in het donker? Met een nachtkijker ga je op zoek naar wild of om ’s nachts te jagen. Nachtkijkers komen in allerlei soorten en maten. Maar welke is de beste? Wij hebben de beste geteste nachtkijker voor je verzameld. Met als resultaat dat je met deze kijker optimaal gebruik kan maken van de uitdagingen in het donker. Lees hier verder wat het beste is, en waarom precies.

Waarom een nachtkijker?

Een nachtkijker is voornamelijk bedoeld voor het spotten in het donker. Uiteraard kan het ook gebruikt worden bij dageraad en bij relatief weinig licht. Het belangrijkste voordeel is dat je wél iets ziet terwijl het voor de meeste anderen onzichtbaar is.

Een nachtkijker wordt met name gebruikt in de land- en dierenbescherming. Een goede nachtkijker is dus onontbeerlijk om wild, dieren en ontploffingen op afstand te kunnen beoordelen. Maar ook voor mensen die willen jagen kan een nachtkijker zeker van pas komen.

Soorten nachtkijkers

Er zijn een aantal verschillende soorten nachtkijkers. In de meeste gevallen zijn er twee soorten: een infrarood of thermisch nachtkijker en een klassieke optische nachtkijker. Beide hebben voor- en nadelen.

De klassieke optische nachtkijkers hebben meestal een beperkte waaier. Deze veroorzaken veel schittering en garanderen meestal een lagere helderheid. Een infrarood of thermisch nachtkijker werkt veel effectiever de klassieke optische nachtkijker. Het grote voordeel van infraroodachtige nachtkijkers is dat ze licht weergeven wat niet door het blote oog zichtbaar is. Door die technologie kan het licht gereflecteerd worden, waardoor ook in volledige duisternis gezien kan worden wat er rondom jou gebeurt.

De beste geteste nachtkijker

Na veel research en tests zijn we tot de conclusie gekomen dat de in 2020 geteste beste nachtkijker de Armasight Predator 336 30Hz is. Deze nachtkijker biedt een helder infraroodbeeld waardoor je een goed zicht hebt zelfs in de meest donkere omgevingen. De kijker heeft een vergroting van 1-8x en is uitgerust met een infraroodlamp met een vermogen van 50 mW. Dit betekent dat je gemakkelijk een kleurrijk infraroodbeeld op je scherm krijgt, zelfs van ver weg.

Het is een van de meest compacte infraroodachtige nachtkijkers die er te koop is, ongeveer 24 cm lang en 2 cm breed. Niet alleen door zijn kleine format, maar ook door zijn licht van maar 786 gram heb je geen last van extra gewicht. Bovendien is het uitermate milieuvriendelijk met een batterijlimiet van meer dan 20 uur. De beeldkwaliteit is dan ook zoals we gewend zijn van Armasight: helder en scherp.

Conclusie

Kortom, de Armasight Predator is een fantastische nachtkijker. Deze kijker is niet alleen een van de kleinste op de markt met een behoud van beeldkwaliteit, maar is ook erg krachtig. Daarbij is hij ook nog eens milieuvriendelijk en heeft hij een lange batterijduur. Een must-have voor spannende momenten in het donker!

.