Pattyp
Image default
Dienstverlening

Excel is moeilijk maar wordt steeds belangrijker

De meeste mensen gebruiken Word dagelijks. Naast Word is er natuurlijk ook nog PowerPoint. Daar kunnen de meeste mensen wel mee overweg. Vervolgens is er dan nog Excel en daar begint het voor de meeste mensen. Excel is en blijft voor velen erg moeilijk. De basis die men ooit een heeft gehad is langzaam weggezakt. Juist nu wordt die basis steeds vaker aangesproken vanwege bijvoorbeeld de grote hoeveelheden data die verwerkt moeten worden. Er zijn ook mensen die deze basis helemaal nooit aangeleerd hebben gekregen. Excel is dus echt een probleem en het wordt steeds belangrijker.

Wat kun je eraan doen?

Nou dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Je kunt namelijk een excel training volgen. Dit is heel eenvoudig en heel laagdrempelig. Je kunt immers online zelf een training volgen. Je kunt deze in je eigen tempo afwerken. Zo kun je gewoon stap je voor stap je toe bouwen naar die belangrijke basis. Wanneer je de basis namelijk begrijpt dan kun je uiteindelijk goed uit de voeten met de meeste onderdelen van het programma. Je moet gewoon even door hebben hoe alles in elkaar steekt. Je snapt dan hoe het programma is ingericht en hoe dan dus bepaalde dingen moet zoeken en moet gebruiken.

Wat kan ik met Excel?

Vervolgens kun je de mooiste grafieken en tabellen maken die er zijn. Het fijne is dat je baas er ook nog iets aan heeft. Je kunt de gegevens namelijk visueel en duidelijk weergeven. Dit bespaart uiteindelijk veel tijd omdat dingen veel makkelijker af te lezen zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een presentatie moet geven is het heel erg fijn als je een grafiek geeft in plaats van een opsomming van de cijfers.

https://compu-academy.nl/excel-training/