Pattyp
Image default
Dienstverlening

Gehard glas: toepassingen en voordelen

Gehard glas is veiligheidsglas dat door chemische en thermische processen is versterkt, waardoor een veel resistenter materiaal is ontstaan dat niet alleen voor decoratie, maar ook als bouwelement en als fundamenteel onderdeel van modern design en architectuur kan worden gebruikt.

Thermisch gehard glas wordt vervaardigd door het geleidelijk te verhitten tot een maximumtemperatuur van 635°C, en het vervolgens met lucht af te koelen zodat het aan druk en trek wordt blootgesteld, zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde.

 

Belangrijkste voordelen en kenmerken van gehard glas

 

Weerstand

De weerstand van gehard glas is veel groter dan die van gewoon glas, dankzij de samendrukking-spanwerking die ontstaat door de temperatuurverandering tijdens het fabricageproces.

Zijn buigweerstand is 4 tot 5 maal groter dan normaal glas. De thermische weerstand neemt toe van 60 °C tot 240 °C, waardoor het gebruik ervan in oven- en koelkastdeuren mogelijk wordt. Bij breuk versplintert dit glas door zijn behandeling in kleine stukjes die minder gevaarlijk zijn dan de stukjes waarin een gewoon glas breekt.

 

Elegantie

Elegantie en ruimtelijkheid: gehard glas voor huishoudelijk gebruik biedt een mate van elegantie en distinctie die met geen enkel ander materiaal kan worden bereikt.

De transparantie van het materiaal, wanneer het wordt gebruikt als scheidingswand in interieurs of als decoratief meubel, laat een gevoel van ruimtelijkheid en licht in de ruimte toe.

 

Balkons en terrassen

Structureel kan gehard glas worden gebruikt als terrasoverkapping, op een frame van aluminium, stalen of houten profielen. Het zal een elegante uitstraling hebben en natuurlijk licht binnenlaten, afhankelijk van de kleur die u kiest.

 

Doorzichtige wand

Structureel kan men ook een transparante wand vormen met glasstructuur, wat niet echt een raam is, maar een glazen wand. Het moet sterk genoeg zijn om te buigen en weerstand te bieden aan de natuurlijke bewegingen van de structuur en in geval van sterke wind en andere natuurverschijnselen.

 

Gewicht

Over het algemeen is het een zeer zwaar materiaal, en dit zal ook afhangen van de grootte van de stukken. Wat meubilair betreft, moet u met dit detail rekening houden bij de verhuizing en de renovatie van het interieur van uw woning. Een eettafel is zeer elegant en stevig, en daarom zeer zwaar.