Hoe voorkom ik een kater? Anti-katertips

december 29, 2017

Een kater de volgende ochtend oplossen is één ding maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, hierom hebben wij enkele anti katertips die jou zullen helpen met het voorkomen van een kater zodat jij je de volgende dag gewoon prima voelt. Dus wil jij wel weten hoe je dit het beste bereikt? Lees dan verder.

Combineer alcohol niet met roken

Uit onderzoek is gebleken dat je meer kans hebt op een kater en de kater ook intensiever is wanneer je rookt en alcohol drinkt in tegenstelling tot wanneer je alleen alcohol drinkt. Probeer de tabak dus links te lagen liggen wanneer je alcohol gaat drinken en een kater voorkomen wilt.

Drink niet te snel achter elkaar

Deze tips is natuurlijk een beetje overduidelijk, maar zeker niet onbelangrijk. Wanneer je namelijk snel achter elkaar drinkt heeft jouw lever geen tijd om alle alcohol te verwerken en hopen de gifstoffen zich dus op in jouw lichaam waardoor je de volgende dag een heftigere kat hebt. Probeer glazen dus alcohol dus af te wisselen met glazen water om niet te snel maar ook niet te veel alcohol te drinken.

Probeer het bij lichte drank te houden

Drank als tequila is donkerder omdat er meer gifstoffen inzitten dan in bijvoorbeeld gin of witte wijn, van donkerde drank heb je dus ook meer kans op het krijgen van een kater en dus kun je een kater voorkomen door alleen lichte drank te drinken. Ook met lichte drank heb je nog keus zat, wat dacht je van een gin-tonic of een wodka cola.

Probeer zoveel mogelijk te slapen

Wanneer je aan het slapen bent heeft jouw lichaam geen energie nodig om te bewegen enzovoorts dus heeft het meer energie over om de alcohol af te breken en jouw bloed te zuiveren, zo kun je dus ook een kater voorkomen. Bovendien kun je door een deel van de kater slapen wanneer je hem wel hebt wat ook een van de betere tips tegen een kater is.

Neem een anti kater pil

Een anti kater pil doet precies wat het belooft, een kater voorkomen, en daarom kan hij niet ontbreken uit de anti katertips. Deze anti kater pil bevat asparagine, een stofje wat de lever helpt het afbraakproces van alcohol te versnellen, en zo is de alcohol eerder uit jouw bloed en heb je uiteraard ook een stuk minder kans op het krijgen van een kater.

Met deze tips tegen een kater kun je de volgende keer dat je gaat stappen de kans op het krijgen van een kater aanzienlijk verkleinen door de tips toe te passen. Bovendien zijn de tips niet erg ingewikkeld, neem een anti kater pil, houdt de sigaretten achterwege, drink enkel lichte drank en drink ook nog wat water tussendoor om jezelf een kater te besparen.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.