Pattyp
Image default
Aanbiedingen

Nutriëntrijke voeding: Voeden in plaats van vullen

Je kent het wel: Je denkt honger te hebben en kunt alles wat je tegenkomt wel opeten. Maar heb je nu echt honger of heb je gewoon zin om wat te eten? Negen van de tien keer heb je gewoon zin om te eten en wanneer je dan wat eet ben je puur aan het vullen in plaats van voeden. Meestal eet je dan namelijk ongezond voedsel en dit is niet nutriëntrijk. Daarom is het belangrijk om bewuste keuzes te maken voor nutriëntrijke voeding zodat je juist voedt en niet vult. Door de drukte van het hedendaagse leven kiezen we vaker voor gemakkelijk voedsel en daarmee dus eerder “slecht” voedsel. Zorg dat je meer tijd neemt om de juiste keuze te maken voor gezond voedsel. Zo kun je lekkere gembershotjes maken!

Geen kant en klare maaltijden

De kant en klare maaltijden uit de winkel zijn een voorbeeld van gemakkelijk voedsel. Doordat je het niet zelf vers gemaakt hebt, kun je nooit zeker weten wat erin zit. Je weet niet of je wel voldoende groenten binnen krijgt en of de vitamines na bereiding wel behouden zijn. Wanneer je voor dit soort voedsel kiest, kies je er dus voor om jezelf te vullen. Je neemt voedsel in dat niet de juiste verhoudingen aan voedingsstoffen heeft en meestal bevatten ze ook veel zout en suiker. Hierdoor voel je je sneller energieloos en kun je hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk krijgen.

Neem je tijd!

Hoe kun je dan wel voeden in plaats van vullen? Neem de tijd om gezonde boodschappen in huis te halen en daar lekkere en voedzame maaltijden mee op tafel te zetten. Er zijn genoeg recepten te vinden van nutriëntrijke maaltijden die in een handomdraai op tafel staan. Dus ook met jouw drukke leven kun je altijd het juiste doen en gezond eten. Zo voed je je lichaam in plaats van het te vullen en je zult hier veel fitter van worden.

https://www.triathlon365.nl/