Oorbellen

november 9, 2017

Vrijwel alle vrouwen draagt ze wel. Oorbellen zijn er in vele soorten en maten. En voor elk budget.

Een oorbel of oorring is een sieraad dat door de oorlel of de oorschelp van een vrouw of man wordt gedragen. Om een oorbel te kunnen dragen moet er een gaatje in het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of door middel van piercing. Sommige mensen beweren dat het schieten van oorbelgaatjes gevaren met zich meebrengt, en geven daarom de voorkeur aan piercen. Het wordt aangeraden om gaatjes te laten zetten door een professionele gaatjesprikker.

In elke set sieraden mogen oorbellen niet ontbreken. Oorbellen zijn een versiering voor oren en veel dames vinden het erg leuk om verschillende oorbellen uit te zoeken en te dragen. En oorbellen kun je eigenlijk nooit te veel hebben. Oorbellen worden gekozen op basis van gelegenheid, persoonlijkheid (stijl) en passend bij outfits of sieraden die men al heeft.

Sieradenwinkels zijn er al veel. Maar nu is er iets nieuws. Mensen die houden van sieraden zullen blij zijn: een internet site helemaal over oorbellen. Geen kleine fysieke collectie, maar een online verzameling van diverse oorbellen. 

Oorbellen voor iedere speciale gelegenheid

Een speciale gelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende oorbellen of klassieke pareloorbellen. Een uitbundig feest? Dan zijn het dikwijls grote en opvallende oorbellen of oorringen. Minimalistische oorsieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. Welke stijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je dikwijls draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen zilveren oorbellen, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Gaatjes laten maken

Het is zo dat dmeeste vrouwen of meisjes hebben in beide oren één of meer oorsieraden. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Om een oorbel te kunnen dragen, heeft iemand gaatjes nodig in zijn oren. Het gaatjes schieten gebeurt bij de meeste mensen al op jonge leeftijd. Kort nadat dit is gebeurd kan iemand al oorbellen dragen. Bij de oude wijze van gaatjes schieten was het nodig om gedurende een aantal weken zogenaamde “zweerknopjes” in je oren te dragen.

Sommigen worden als baby al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen dragen, als ze op school zitten. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms pijn lijden.

Doet het schieten van oorbellen pijn? Volgens de meeste mensen valt de pijn erg mee – vergelijkbaar met wanneer je hard in je oorlel knijpt. Het schieten is binnen een tel gebeurd.

Hoe gaat het maken van gaatjes in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, worden de oren ontsmet. Daarna worden de plekken waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Oorbellen online kopen

 

Zowel vrouwen als mannen dragen in deze tijd oorbellen. Mannen kiezen vaker voor knopjes of ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers kiezen. Vrouwen en mannen kiezen het meest voor zilveren of gouden oorbellen.

De kosten zijn grotendeelsafhankelijk van het materiaal waarvan de sieraden zijn gemaakt en hoe exclusief deze zijn. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan van zilver. Ook worden oorbellen soms gemaakt met dure diamanten. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico op allergie verschijnselen.

Oorbellen via internet zoeken geeft een reeks nuttige kanten ten opzichte van oorbellen zoeken in de winkel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in diverse online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Vaak zijn oorbellen online ook gunstiger geprijsd, omdat de kosten van een winkelpand niet drukken op de kosten van de sieraden. Een nadeel van online kopen is dat je de oorbellen niet direct in je oren kunt zien. Maar vrijwel alle online sieradenwinkels bieden de mogelijkheid om oorbellen terug te sturen.

 

Soorten oorbellen

Oorbellen worden gemaakt van een diversiteit van soorten materialen. Het meest voorkomen zijn oorbellen van edelmetalen, zoals gouden oorbellen en zilveren oorbellen. Maar oorbellen van RVS staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in een reeks vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in een reeks vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbel vaak hangertjes gehangen (bedels) , zoals parels, veertjes, hangertjes in diverse vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en een diversiteit van soorten edelstenen. Ook zirkonia is populair als imitatiediamant in oorbellen. Zirkonia lijkt sterk op diamant, maar schittert wel iets minder. Maar de kosten zijn in elk geval veel lager.

Oorbellen trends

Wat is er sinds kort in bij oorbellen? Trends in oorbellen zijn er ook. Meerdere gaatjes per oor zijn sinds kort geen uitzondering meer. Velen hebben meerdere gaatjes in de oren. Met 2 gaatjes in allebei de oren en kan men dus 4 oorbellen dragen. En waar voorheen deze gaatjes netjes naast elkaar werden geplaatst, is het nu niet meer per se in een lijn. Zo ontstaat groepjes van oorbellen. Ook wordt vandaag de dag niet alleen maar de oorlel gebruikt, maar ook steeds vaker de oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) of helix (bovenste rand van de oorschelp) van het oor.

Op internet vind je oorbellen en oorringen via oorbellen online. Een divers assortiment van een diversiteit van oorbellen is op meerdere wijzen door te kijken. Het geeft een uitgebreid overzicht van diverse aanbieders. De prijzen en informatie over de oorbellen staan erbij. Kijk zelf of er een geschikt paar oorbellen voor jezelf bij zit. Op de website is ook meer informatie te vinden over oorbellen.

https://www.oorbellen.info/

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.