Pattyp
Image default
Dienstverlening

Verzorgende IG

Lijkt het je leuk om werkzaam te zijn als verzorgende IG? Dat kan zeker, maar dan moet je wel aan de belangrijke capaciteiten voldoen. Veel mensen onderschatten namelijk hoe zwaar het is om te werken in de verzorging. Je moet zeer hard werken en krijgt er ook wel goed voor betaald, zeker als je onregelmatig gaat werken. Maar je moet er wel echt geschikt voor zijn. Heel veel mensen stoppen weer na een korte periode. Hieronder de belangrijkste capaciteiten die je moet hebben als verzorgende IG.

 

Leuk vinden om mensen te helpen

Ben jij altijd al het type geweest dat het hartstikke leuk vindt om mensen te helpen? Dan is dit werk misschien wel iets voor jou, aangezien je constant bezig bent met het helpen van mensen. Sommige mensen zijn je hier heel dankbaar voor, maar je moet ook beseffen dat je mensen gaat helpen die in een zware depressie zitten. Of bijvoorbeeld demente bejaarden en die zullen niet zo snel de dankbaarheid tonen. Als verzorgende IG moet je daar dus ook niet constant mee bezig zijn, maar goed nagaan of je ook intrinsieke motivatie hebt.

 

Mentaal geordend zijn

Als verzorgende is het ook belangrijk om mentaal zeer geordend te zijn. Je moet namelijk ook medicamentne uitdelen en dat kan soms best pittig zijn. Bovendien kun je ook te maken krijgen met agressieve cliënten. Het is belangrijk dat je daar wel goed tegen kunt. Je moet echt een dik schild ontwikkelen, want zonder dit schild wordt het wel pittig.

Rapporteren

Ook is het belangrijk dat jij de ontwikkelingen van je cliënten op een goede manier gaat rapporteren. Dus je moet een beetje goed zijn in het bijhouden van een logboek en je moet ook goed kunnen schrijven. Het voordeel is dat het wel leuk kan zijn om progressie te zien bij je cliënten.