Pattyp
Image default
Tuin en buitenleven

5 verschillende wind- en tuinschermen

Met deze 5 verschillende windschermen zit je altijd goed beschut tegen de wind. Een goed windscherm beschermt je tegen de wind maar kan ook schaduw bieden. Het is makkelijk als je hem eenvoudig kan opzetten of kunt inklappen. Hier vind je 5 verschillende windschermen voor 5 verschillende gelegenheden

Verplaatsbare tuinschermen

Even genieten van het eerste voorjaarszonnetje, daarmee begint het lentegevoel echt. Als je in je tuin een windvrije plek kunt creëren met een verplaatsbaar tuinscherm kan de temperatuur al lekker oplopen. Een los windscherm in de tuin is makkelijk op te zetten en kun je ook laten staan.

Oprolbare windschermen

Voor in de tuin heb je oprolbare of uittrekbare windschermen. Dit is heel handig want het oprollen werkt als een diascherm of rolgordijn. Het scherm staat aan een zijde vast maar de andere zijde is als het ware verstelbaar. Je kunt hem ook enigszins aan de stand van de wind aanpassen.

Windscherm op het strand

Op het strand uitwaaien is natuurlijk heerlijk, maar als je even wilt zitten is het niet fijn als je meteen gezandstraald wordt. Of dat alles wat je eet voorzien wordt van een laag zand. Daarom is een windscherm voor het strand handig. Je vouwt hem makkelijk op en hij neemt in de auto of tas ook niet veel ruimte in.

Windscherm op het balkon

Deze windschermen kunnen vaak voor langere tijd gemonteerd worden, ze zijn van metaal of glas en metaal. Ze werken ook als afscheiding tussen de balkons. Verder heb je ook stoffen windschermen die je aan het balkon balustrade kunt bevestigen. Deze kunnen tussen de spijlen worden vastgezet.

Een windscherm voor de camping of het terras

Vooral op een terras aan zee is een scherm handig tegen de harde wind. Op de camping kan een windscherm zorgen voor de verlenging van je tent. Verder biedt het scherm wat schaduw en de nodige privacy. Windschermen voor op de camping zijn vaak ook bruikbaar op het strand.

https://www.canvasscherm.nl/tuinschermen/