Pattyp
Image default
Eten en drinken

Airfryer Krokante Aardappelen

We zijn trots op hoe perfect onze geroosterde aardappelen zijn. We dachten echt dat ze niet beter konden worden, maar het blijkt dat de airfryer een soort magie op aardappelen doet. Ze worden overal extra krokant en blijven van binnen heerlijk zacht. Gooi ze in een klein beetje olie, zodat alle smaakmakers blijven plakken om deze de meest verslavende aardappelen ooit te maken. Ze zijn tot nu toe verreweg een van onze favoriete krieltjes airfryer recepten.

ingrediënten

  • 1 pond krieltjes, gehalveerd
  • 1 eetl. extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel. knoflook poeder
  • 1 theelepel. Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel. Cajun-kruiden (optioneel)
  • Koosjer zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Citroenpartje, om erbij te serveren
  • Vers gehakte peterselie, voor garnering

Routebeschrijving

  • Gooi de aardappelen in een grote kom met olie, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en Cajun-kruiden, indien gebruikt. Kruid met peper en zout.
  • Doe de aardappelen in een mand met airfryers en kook ze 10 minuten op 400°. Schud de mand en roer de aardappelen en kook tot de aardappelen goudbruin en zacht zijn, 8 tot 10 minuten langer.
  • Knijp citroensap over gekookte aardappelen en garneer met peterselie voor het opdienen.