Pattyp
Image default
Alarmsysteem

De technische vernuftigheid van cilindersloten

Er zitten echt ontzettend veel kleine onderdeeltjes in een slot die ervoor zorgen dat het slot correct functioneert. Ook is elk slot uniek gemaakt zodat alleen jou sleutel het slot kan openen. De unieke inkepingen in jou sleutel passen perfect aan de manier waarop de pinnen zijn aangebracht in het slot.

Wanneer je jou sleutel in het sleutelgat inbrengt worden deze pinnen opzij gedrukt waardoor het mogelijk is om het slot te draaien. 
 

Lockpick bijeenkomsten

Het openen van sloten met lockpicks is de laatste jaren flink gegroeid in populariteit. Er komen zelfs wekelijks groepjes bij elkaar die met elkaar oefenen en informatie uitwisselen. Ook op internationaal vlak worden er wedstrijden gehouden. Men noemt dit de lockpick sport en ook in Amerika is het flink populair.


 
Wereldwijd zijn er duizenden beoefenaars. Echter worden deze mensen ook vaak beoordeeld op deze sport. Veel mensen wantrouwend namelijk het motief van deze beoefenaars. Ze zijn bang dat de beoefenaars van deze sport hun vaardigheden makkelijk kunnen misbruiken. 

 

 

 

https://www.itstactical.com/skillcom/lock-picking/a-beginners-guide-to-tubular-lock-picking/