Pattyp
Image default
Aanbiedingen

Disselslot caravan & aanhanger

Om te voorkomen dat jouw aanhanger gestolen wordt, kan jij ervoor kiezen om een disselslot te monteren op jouw aanhanger of caravan. Een disselslot zorgt er namelijk voor dat mensen niet zomaar hun auto kunnen koppelen aan jouw aanhangwagen. Er zijn verschillende soorten disselsloten met elk een andere werking, maar het doel van elk disselslot is hetzelfde. In deze blog zullen wij de voordelen en varianten disselsloten behandelen.

Een passend disselslot

Disselsloten zijn er genoeg op de markt, vandaar dat de keuze voor het juiste disselslot wel eens lastig kan zijn. Voor het kopen van het juiste disselslot moet je weten wat voor type koppeling je hebt. Het typenummer van de koppeling is terug te vinden op de koppeling zelf. Ook moet je weten of de koppeling geremd of ongeremd is. Verder moet je weten hoe de koppeling is bevestigd en moet je kijken naar de disselaansluiting. De aansluiting van een onderbouw disselslot kan namelijk 1x verticaal en 1x horizontaal of 2x horizontaal bevestigd worden.

Onderbouw disselslot aanhanger

Voor het aanschaffen van een onderbouw disselslot moet je weten dat deze uit twee componenten bestaat, een vast deel die altijd aan de koppeling is bevestigd en een los hangslot. Zoals hierboven vermeld kan een onderbouw disselslot bevestigd worden op twee manieren. Deze sloten kan je gekeurd en ongekeurd aanschaffen dus let goed op en vraag bij je verzekering na of jij die keuring vereist zodat je niet met het verkeerde disselslot komt te zitten.

Let goed op de manier van montage!

Koker disselslot

De meest verkochte disselsloten zijn de koker disselsloten, dit komt omdat ze universeel te gebruiken zijn. Tevens is dit ook de goedkoopste optie om jouw aanhanger te beveiligen. Wil jij jouw disselslot aangekoppeld gebruiken? Neem dan het tasjesmodel, deze is alleen niet geschikt voor koppelingen van 3500 kg en veiligheidskoppelingen.

Schuifslot en beugelslot

Een beugelslot is eenvoudig te gebruiken, vaak bevestig je deze binnen 10 seconden. Helaas kan je deze sloten niet laten zitten tijdens het rijden, maar die 10 seconden erop en eraf halen kost nauwelijks tijd. Het slot heeft ook een afwerende werking op dieven door de felle kleur waaraan ze kunnen zien dat de aanhanger beveiligd is. De meeste schuif- en beugelsloten zijn universeel toepasbaar.

AL-KO disselslot

Alko maakt disselsloten voor hun eigen koppelingen, kijk voor het juiste disselslot naar het typenummer van de koppeling. Voor geremde koppelingen is de DoubleLock Compact Eagle de populairste, deze past op de volgende Alko koppelingen:

  • AK10
  • AK300
  • AK160-A
  • AK160-B
  • AKS160
  • AKS1300
  • AKS2004
  • AKS3004

Disselslot onderhouden

Omdat disselsloten nogal lichtgevoelig zijn, moet je deze regelmatig in spuiten met WD-40. Als de cilinders in het slot worden geforceerd, doordat bijvoorbeeld de sleutel er niet goed in zit, kan het slot vastslaan. Dit gebeurt dus ook als een dief met een schroevendraaier in het slot zit te draaien. Vandaar dat het handig is om jouw disselslot in een badje van WD-40 te leggen of regelmatig in te spuiten met WD-40.

Meer informatie?

Wil jij meer weten over een disselslot, of heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij zijn specialist in aanhangeronderdelen en aanhangwagens. Neem een kijkje bij de disselsloten van Aanhangwagendirect op Aanhangwagendirect.nl.

https://www.aanhangwagendirect.nl/