Pattyp
Image default
Gezondheid

Tips voor het verwijderen van lichaamsbeharing

Tips voor het verwijderen van lichaamsbeharing

 

Lichaamshaar op plekken waar je het liever niet hebt, is natuurlijk niet heel erg prettig. Vooral niet als vrouw zijnde. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren waarop jij (ongewenste) lichaamsbeharing kunt verwijderen. Speciaal daarom hebben wij een aantal praktische tips voor je, waarmee je direct aan de slag kunt. Het is natuurlijk vervelend dat jij jezelf misschien nu zelfs wel onzeker voelt, waardoor je het lastig vindt om bepaalde plekken te bezoeken. Kortom, tijd voor actie dus!

 

Ontharingscrème

Ontharingscrème is natuurlijk een gemakkelijke manier om ongewenste beharing mee te kunnen verwijderen. Deze crème kun je maar eenvoudig aanbrengen, waardoor de plek die je behandeld binnen de kortste keren haar vrij is. Wel is het goed er rekening mee te houden dat dit geen blijvende oplossing is en je dit dus moet blijven herhalen voor een blijvend effect. Voor de korte termijn dus ideaal, maar voor de lange termijn een stuk lastiger.

 

Epileren

Wanneer je het wat grondiger aan wilt pakken, is het epileren van je beharing een goede manier om dit te doen. Bij het epileren verwijder je namelijk niet alleen de haren zelf, maar ook de wortel. Wanneer je dit zelf wilt doen, kan het een flinke tijdrover klus zijn. Verstandiger is het dus om voor een andere optie te kiezen. Vooral wanneer het bijvoorbeeld om je benen gaat. Een Laser- IPL ontharingsapparaat kan dan uitkomst bieden. Zo verwijder je de haren niet alleen, maar komen ze ook niet meer terug.

 

Harsen

Een manier die effectief en goed zelf is te doen, is het harsen van je benen of armen. Wel is het zaak te kiezen voor harsstrips die als best getest zijn om te voorkomen dat je schade aanricht aan je huid. Het voordeel hieraan is, is dat je in tegenstelling tot epileren een veel groter oppervlak in één keer kunt ontdoen van ongewenst haar.