Pattyp
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de verschillende smaken e-liquids

Als je een e-sigaret hebt gekocht is de volgende stap om te zorgen dat je de juiste vloeistof kiest, de e-liquid. Deze vloeistof zorgt voor de smaak van je e-sigaret, wil je bijvoorbeeld iets zoets, of juist een tabakssmaak? De voorkeur verschilt natuurlijk per persoon, dus waar moet je nou op letten als je je e-liquids kiest? En zeggen de afkortingen PG en VG je iets? Lees er meer over in deze blog. 

Van appel tot watermeloen
Zoveel mensen, zoveel voorkeuren. Iedereen is natuurlijk anders in wat hij of zij lekker vindt smaken. Gelukkig is er genoeg te kiezen als het om de e-liquids gaat. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een zoet fruitig smaakje, dan kun je kiezen voor zo’n beetje alle fruitsmaken. Van aardbei tot banaan en van appel tot watermeloen. Hecht je toch nog aan de smaak van tabak, dan kun je ook daarvoor kiezen, je kunt hierbij zelfs onderscheid maken tussen onder andere filter of shag. De mogelijkheden qua smaken zijn haast oneindig, ook voor vele soorten snoep, koekjes en zelfs koffie zijn er e-liquids.

VG en PG
Misschien doen de afkortingen PG en VG bij jou al wel een belletje rinkelen, maar voor velen zal dit nieuw zijn. Vandaar hier een korte uitleg over wat het is. Het zijn de basisingrediënten voor de e-liquids en ze bepalen bijvoorbeeld hoeveel damp eruit komt en hoe het voelt in je keel. PG staat voor Propyleen Glycol en is de variant die een vergelijkbaar gevoel in je keel geeft als tabak. Het is wat prikkelend en scherp in je keel. VG staat voor vegetable glycerin ofwel plantaardige glycerine. Deze soort e-liquid zorgt voor meer damp en geeft een zachter gevoel in de keel. De vloeistof van VG is wat dikker en stroperiger dan die van de PG. Let dus goed op bij je aankoop, VG is niet geschikt voor alle e-sigaretten. De percentages VG en PG staan altijd vermeld op de verpakking, zodat je weet wat wel en niet geschikt is. Als je gaat voor een verdeling van 50/50 zit je sowieso altijd goed wat betreft de dikte van de vloeistof

De hoeveelheid nicotine
Tot slot is het verstandig om te kijken naar de hoeveelheid nicotine in de e-liquids. Gebruik je de e-sigaret bijvoorbeeld om te stoppen met roken, dan is het niet handig een e-liquid met te veel nicotine te nemen, maar te weinig kan de stap ook te groot maken. Het nicotinegehalte staat altijd vermeld op de verpakking.

E-liquids kopen
Heb je je smaak e-liquid al bepaald, of wil je nog even experimenteren? Kijk dan eens rond bij bijvoorbeeld Smokesmarter. De specialisten van Smokesmarter hebben alles voor jou op een rijtje gezet, zodat jij eenvoudig kunt bestellen wat jij wil.