Pattyp
Image default
Kinderen

Draagzakken voor baby’s

Baby draagzakken zijn een onmisbaar item voor pasgeboren ouders. Maar zeker ook voor je pasgeboren baby. Zo’n klein, lief en welkom wezentje wil je het liefst de hele dag door bij je houden. Echter heb je ook nog andere taken dan alleen maar genieten van je baby. Bij veel taken is het dan erg onhandig dat je je baby bij je wilt houden. Een draagzak brengt daar verandering in. Dankzij een draagzak wordt je leven mét baby een stuk vrijer en nóg aangenamer.

De voordelen van draagzakken zijn immens

Door het gebruik van draagzakken wordt de band tussen jou en je baby alleen maar versterkt. Als moeder heb je natuurlijk al voor de geboorte een band met je ongeboren kindje. Als vader werkt dat net even anders. Om de hechte band te behouden of te bevorderen, is het dragen van je baby een goede optie. Je hebt je liefste kindje constant bij je. Je kunt met hem of haar praten, voor hem of haar zingen en altijd op elk moment even lekker knuffelen. Maar dat is nog lang niet alles. Je hebt veel eerder in de gaten wat je baby nodig heeft of wil waardoor je kindje niet langdurig en hardop hoeft te huilen om je aandacht te krijgen.

Een draagzak kan een plat achterhoofdje voorkomen

In de eerste maanden van hun leven kunnen baby’s zich nog niet draaien, laat staan rechtop zitten. Hierdoor liggen ze vooral op hun rug. Dit kan leiden tot een plat achterhoofdje. Deze asymmetrische afvlakking (plagiocephalie) kan worden voorkomen door je kleintje te dragen. Overigens kan het platte achterhoofdje zo ernstig worden dat uw kindje later wellicht een speciale helm nodig heeft om de misvorming te corrigeren.

Positief effect op premature baby’s

Lichamelijk contact en aanraking spelen een heel bijzondere rol voor baby’s en zijn enorm belangrijk voor hun ontwikkeling. Heb je ooit gezien of gehoord dat premature baby’s op de naakte borst van hun ouders worden geplaatst om hen te helpen hun ontwikkeling in te halen? Studies hebben het belang van lichamelijk contact voor premature baby’s tientallen keren aangetoond en met een draagzak kunt u uw pasgeborene precies dat geven. Kijk snel op www.opjebuik.nl voor een uitgebreide keuze aan draagzakken.