Pattyp
Image default
Kinderen

Thuis met kinderen

Doordat veel scholen dicht zijn spenderen veel kinderen hun tijd thuis door. Vaak hoeven kinderen helemaal niet meer naar buiten te gaan. Iets dat tijdens deze lockdown ook wordt afgeraden. Kinderen vervelen zich snel en kunnen hierdoor een afleiding worden wanneer ouders ook thuis aan het werk zijn. Soms heb je al van alles geprobeerd maar vervelen kinderen zich nog. Veel ouders geven daarom ook aan dat werken met kinderen thuis veel onrust geven. Maar liefst één derde van de ondervraagde ouders geeft aan dat dit veel stress oplevert.  Je kinderen goed bezig houden is daarom een must. Vaak kunnen activiteiten die je kinderen nog nooit hebben gedaan hierbij aan meewerken.

Schilderen

Kinderen vinden het vaak heel leuk om creatief bezig te zijn. Schilderen is een vorm van creatief zijn die kinderen erg waarderen. Vaak kun je goedkoop pencelen en verf kopen die je erna opbergt in een schilderskoffer. De schilderskoffer berg je erna makkelijk op om zo rotzooi te voorkomen. De schilderskoffer kun je erna altijd snel weer erbij pakken wanneer je kind weer wilt gaan schilderen.

Dingen maken

Vaak vinden kinderen het ook leuk om dingen te maken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan lego. Vaak kunnen kinderen het ontwerp uit het boekje maken maar kunnen ze ook zelf dingen bedenken. Ook kun jij ze een opdracht geven wat ze moeten bouwen. Een ander idee is een kettingreactie maken. De laatste tijd zie je hier veel filmpjes van op het internet. Doordat verschillende dingen tegen elkaar aankomen ontstaat er beweging. Dit kun je doen met bijvoorbeeld dominosteentjes en knikkers.

https://www.schildersezel-enzo.com/product/schilderskoffer-set/