Pattyp
Image default
Aanbiedingen

Drie manieren om milieubewust te werken

Er zijn veel redenen om milieubewust te werken, maar de meest voorname reden is natuurlijk dat het goed is voor het milieu. Als bedrijf wil je je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er meer processen op jouw werkplek aanwezig die je milieubewust kunt doen, dan dat je misschien zelf had gedacht. In deze blog lichten we drie manieren voor je uit. 

  1. Recyclen

Het is belangrijk om in jouw bedrijf op de juiste manier aan afvalverwerking te doen. Dit kun je onder andere doen door te recyclen. Breng in jouw bedrijfspand verschillende soorten prullenbakken aan, zodat jij je afval kunt scheiden. Maak bijvoorbeeld één prullenbak voor GFT, één voor plastic en één voor papier. Zo hoef jij het afval niet achteraf te scheiden, maar wordt dit direct voor je gedaan. Het kan slim zijn om je werknemers in te lichten over waarom je dit doet, zodat zij meer begrip kunnen opbrengen voor het recyclen en zich hier ook aan zullen houden. 

  1. Doe de lampen uit

Veel bedrijven kunnen veel winnen op het gebied van stroombesparing. Wanneer iemand het bedrijfspand opent, zet diegene bijvoorbeeld alle lampen aan; deze gaan pas uit aan het einde van de dag. Dit is echter vaak helemaal niet nodig, want lang niet elke ruimte van een bedrijfspand wordt elk moment van de dag gebruikt. Als dit bij jouw bedrijf het geval is, kan je onderling afspreken lampen pas aan te doen wanneer iemand de ruimte ingaat, en ze uit te doen op het moment dat de laatste deze ruimte verlaat. Hiermee bespaar jij enorm veel stroom, wat goed is voor je ecologische voetafdruk.

  1. Gebruik kunststof

 Je wilt er natuurlijk nog niet over nadenken, maar de kans dat jij de spullen in jouw bedrijf ooit moet gaan vervangen, is groot aanwezig. Als jij milieubewust te werk wilt gaan, is het daarom slim om de machines binnen jouw bedrijf van kunststof te maken. Kies bijvoorbeeld voor een schakelband van kunststof van ACB Transportbanden. Deze kunststof schakelbanden doen precies hetzelfde als een normale schakelband, maar zijn makkelijker te recyclen op het moment dat ze niet meer gebruikt hoeven te worden. 

 

https://www.acb-transportbanden.be/