Pattyp
Image default
Aanbiedingen

Een blik op klassieke Nederlandse spellen om als gezin te spelen

Een blik op klassieke Nederlandse spellen om als gezin te spelen 

In Nederland bestaat een lange traditie van spelletjes spelen met familie en vrienden. Van kaartspellen tot bordspellen en zelfs buitenactiviteiten, er is voor elk wat wils in de Nederlandse cultuur. Als u op zoek bent naar een leuke manier om tijd met uw gezin door te brengen, waarom probeert u dan niet een van deze klassieke Nederlandse spellen te spelen? Laten we eens kijken naar enkele van de beste oud-Hollandse spellen die u samen kunt spelen! 

 

Mens erger je niet 

Dit klassieke Nederlandse spel is vergelijkbaar met Parcheesi of Ludo. Het doel van het spel is om als eerste speler alle vier de stukken in de thuisbasis te krijgen. Het is een gemakkelijk spel dat geen speciale vaardigheden vereist, waardoor het zowel voor kinderen als volwassenen geschikt is. Mens Erger Je Niet heeft ook verschillende versies, zodat u er een kunt kiezen die het beste bij uw groep past.

 

Kubb 

Kubb is een van de oudste Nederlandse spellen die nog steeds worden gespeeld. Het bestaat uit het gooien van stokken en het proberen omver te werpen van houten blokken die “kubbs” worden genoemd. Dit spel vereist een beetje strategie en een goed doel. Het kan zowel binnen als buiten worden gespeeld en is zeer geschikt voor het ontwikkelen van de oog-handcoördinatie.

 

Ganzenbord 

Ganzenbord is een ander klassiek Nederlands spel dat al sinds 1600 bestaat. Bij dit spel verplaatsen de spelers hun stukken over een bord met vierenzestig vakjes in een poging als eerste vakje vierenzestig te bereiken zonder teruggestuurd te worden door op bepaalde plaatsen op het bord te landen. Het spel is zeer geschikt om kinderen kennis bij te brengen over strategie en basisvaardigheden zoals tellen en optellen.

 

Sjoelen 

Sjoelen is een ander leuk spel voor gezinnen die iets actievers willen dan kaart- of bordspellen. De spelers schuiven om de beurt schijven over de houten sjoelbakken in genummerde vakjes aan de andere kant om punten te scoren. De eerste speler of het eerste team dat 25 punten haalt, wint het spel! Sjoelen is perfect voor grotere groepen, omdat het tot acht spelers tegelijk toelaat en veel mogelijkheden biedt voor interactie tussen de spelers.  

 

https://www.speelplezier-online.nl/