Pattyp
Image default
Tuin en buitenleven

Keramische tegels zijn duurzaam, waterbestendig en kennen veel kleuren en patronen

Keramische tegel is een populaire keuze voor vloeren, backsplashes, en andere oppervlakken vanwege de duurzaamheid, waterbestendigheid, en een breed scala aan kleuren en patronen. Echter, het installeren van keramische tegels kan een uitdagend project zijn, vooral voor degenen zonder ervaring. Met een gerust hart kunt u keramische tegels leggen overlaten aan hoveniersbedrijf Egalisee Bestratingen. Zij zijn hierin gespecialiseerd. We hebben de stappen voor het leggen van keramische tegels op een rijtje gezet:

  • De lay-out plannen: Het gebied waar de tegels gelegd gaan worden wordt secuur gemeten. Zo wordt ervoor gezorgd dat de tegels recht en gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Het oppervlak voorbereiden: Het oppervlak waarop de tegels gelegd gaan worden moet schoon, vlak en droog zijn. Eventuele scheuren of oneffenheden in het oppervlak worden van te voren hersteld.
  • De mortel mengen: De juiste hoeveelheid voor het project wordt voorbereid. De mortel wordt goed gemengd zodat het glad en consistent is.
  • De mortel wordt verspreid: Met een getande spaan wordt een dunne laag mortel verspreidt over het oppervlak waar de tegels gelegd gaan worden. De mortel wordt gelijkmatig verdeelt en eventuele oneffenheden worden wegwerkt.
  • De tegels worden gelegd: Er wordt begonnen bij de referentielijnen met het leggen van de tegels. Met een rubberen hamer worden ze voorzichtig op hun plaats getikt en waterpas gelegd. Met een tegelsnijder worden hoeken gesneden.
  • De tegels worden gevoegd: Zodra alle tegels op hun plaats liggen wordt het voegmiddel gemengd. Het voegmiddel wordt over de tegels verdeelt en in de openingen tussen de tegels geduwd. Overtollig voegmiddel wordt weggeveegd met een vochtige spons.
  • De voegen worden afgedicht: Zodra het voegmiddel is uitgehard, wordt een voeg kit gebruikt om te beschermen tegen vlekken en schade. Dit zal ook helpen om kraken of chippen na verloop van tijd te voorkomen.

De duurzame omheining is de hout betonschutting

Een hout betonschutting is een duurzame en aantrekkelijke omheining optie die de natuurlijke schoonheid van hout combineert met de sterkte en duurzaamheid van beton. Ook voor het neerzetten van een hout betonschutting kunt u de specialisten van Egalisee Bestratingen inhuren. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met Egalisee Bestratingen.

https://www.egaliseebestratingen.nl/