Pattyp
Image default
Aanbiedingen

Even geen Scandinavische stijl of saaie boel, maar een exotische tuin!

Even geen Scandinavische stijl of saaie boel, maar een exotische tuin! 

Alle woonbladen lijken altijd helemaal verknocht te zijn aan de traditionele of Scandinavische stijlen voor in je tuin. Soms kan je dat even helemaal zat zijn en wil je écht wat anders. En nee ook geen Ibiza stijl, maar gewoon echt lekker exotisch! Hier vertellen wij je wat je allemaal nodig hebt om zo’n exotisch plaatje te creëren. Zo kan jij straks lekker genieten in de zomer. 

 

Loze grond opvullen

Om te beginnen kan je beginnen met de grond. Mogelijk heb je tegels of een gazon in je tuin, maar vaak zijn er altijd wel loze ruimtes. Deze kan je vullen met bodembedekkers van een aanbieders als 123 natuurproducten. Denk je aan exotisch, denk je aan zand, stenen en schelpen. Zo kunnen schelpen voor in de tuin een goede opvulling zijn voor zo’n loze ruimte die je toch een exotische invulling wilt geven. 

 

Planten en bloemen 

Voor een exotische look kunnen gekleurde planten en bloemen niet ontbreken. Je kan het zo gek niet bedenken. Denk aan kleuren als oranje, paars, rood, geel en ga zo maar door… Een goed voorbeeld voor een exotische plant is een agave. Dit is een woestijnplant die lang zonder water kan. Kies verder voor planten met grote bladeren of waar fruit aan zit. 

 

Relax plekken 

Vergeet bij het inrichten van een exotische tuin vooral geen relax plekken. Denk dan aan lekkere hangmatten of hangstoelen. Het beeld wat je wil uitstralen in je tuin is dat het een vrolijke en ontspannen plek is. Dit creeër je door fijne zitplekken te maken. Maar ook een loungebank staat prima bij dit thema. 

 

Andere accessoires 

Om een tuin compleet te maken kan je gebruik maken van leuke, exotische accessoires. Denk aan mooie kaarsen, maar ook aan sfeerverlichting. Zorg er met de verlichting voor dat je hier ook weer een combinatie maakt tussen mooie kleuren. Dit kan je ook doen door leuke lichtslingers op te hangen. Om de zitplekken compleet te maken kan je ook leuke kussentjes en dekentjes aanschaffen. Denk hier weer aan mooie, felle kleuren en je waant je zo in het buitenland.

 

https://www.123natuurproducten.nl/