Pattyp
Image default
Dieren

Hebben huisdieren kleren nodig?

Niet iedere hond heeft een even dikke jas aan. De grote honden met een behoorlijke vacht hebben het niet zo snel koud, maar de kleinste honden onder ons hebben snel last van de wind en het koude weer. Maar wanneer moet je overwegen om kleren te kopen voor je hond? In dit artikel vertellen we je het.

 

Hondenkleren

 

Voor de grootste honden hoef je niet zo snel kleren te kopen. Ze hebben een dikke vacht en bovendien genoeg spek op de botten om tegen de wind en regen te kunnen. Kleding voor honden is in dit geval niet noodzakelijk, maar zou natuurlijk nog wel gebruikt kunnen worden als leuke accessoire.

 

Voor de kleinere honden zonder dikke vacht kan het wel noodzakelijk zijn. Een hondenjas bijvoorbeeld of zelfs een regenjas beschermen je hond tegen de vrieskou en voorkomt zo ziekte. Je merkt het snel aan je hond wanneer ze het koud heeft. Bijvoorbeeld wanneer je hond begint te trillen of wanneer ze absoluut het huis niet uit wil.

 

Met de hondenkleding bescherm je je hond hier tegen en dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Talloze leuke en bovendien goedkope dierenbenodigdheden vind je op blijhuisdier.nl. Jassen zijn de meest voor de hand liggende kleding, maar heb je ook wel eens aan schoenen gedacht?

 

In de sneeuw kunnen de poten van honden namelijk snel koud worden en zelfs beschadigen. Het ijs en sneeuw kan namelijk erg scherp zijn en dit zorgt soms voor bloedingen. Het is een kleine investering die zich nog jaren uitbetaald in een vrolijke hond.

 

Heeft je hond het koud tijdens een wandeling? Zorg er dan voor dat je snel naar huis gaat en de kachel lekker warm hebt staan. De volgende keer dat je naar buiten gaat is het misschien verstandiger om iets minder lang van huis te gaan om sneller weer op te kunnen warmen.