Pattyp
Image default
Mode en Kleding

Welk corset past bij jou?

Je hebt vast wel eens een corset voorbij zien komen. Een kledingstuk dat gemaakt is om de taille en soms ook de boezem te accentueren.

Maar wist je dat er veel verschillende soorten korsetten zijn? In deze blog lees je meer over korsetten.

 

Verschillende soorten corset

–          Underbust korsetten

De korsetten gaan om het hele lichaam heen, maar stoppen net beneden de borsten. De borsten worden niet bedekt, daar komt de naam underbust dus vandaan. Je kunt boven dit corset een bh dragen.

 

–          Overbust korsetten

Erg voor de hand liggend, maar deze korsetten zijn exact hetzelfde als de underbust korsetten maar bedekken de borsten wel. Alles van boven de borsten tot onder de taille wordt bedekt.

 

–          Bustiers

Deze worden soms verward met bh’s, maar het zijn toch echt korsetten. Ze zijn gemaakt van een zeer rekbare stof en worden vaak heel erg versierd. Bustiers worden doorgaans gecombineerd met underbust korsetten.

 

Dit zijn slechts drie van de veel verschillende soorten in omloop. De genoemde corsets zijn het bekendst. Vrouwen voelen zich sexy en aantrekkelijk bij het dragen van een corset.

 

Pas op!

Het is niet goed voor je om een corset dag in, dag uit te dragen. Het was een hype om een waist trainers te dragen wat ervoor zou zorgen dat je taille smaller zou worden. Het is bewezen dat dit een fabel is. Sporten en een goed voedingsschema is wat wel werkt om aan je figuur te werken.

https://www.annavanrode.nl/sexy-lingerie/bustier-corset/