Pattyp
Image default
Kinderen

Hoe vind je een goed bureau voor je kind?

De tijd breekt aan dat je kind begint aan het maken van huiswerk, maar wat is nou een goede spot om geconcentreerd aan het werk te gaan zonder enige afleiding? Aan de eettafel? Aan de salontafel? Of gewoon op bed? Mijn voorkeur gaat gewoon naar een simpele wit bureau in hun eigen kamer, waar ze zich gewoon goed kunnen concentreren. Maar waar begin je nou aan als je op zoek bent naar de perfecte bureau voor je kind? En waar moet je allemaal op gaan letten? Ik zou allereerst kijken naar het model, de kleur, lades en afmeting. Ik zal een paar modellen laten zien die voor mij DÉ ideale bureau is voor je kind.

Bureau Galaxy

Mijn eerste voorkeur gaat naar een hele simpele witte bureau van het merk Parisot. De naam van de bureau is ‘Bureau Galaxy’. Dit bureau is 120 cm lang, 50 cm breed en 75 cm hoog. De plaat van het bureau is gemaakt van spaanplaat en het bureautje bevat 3 lades met witte hendels om eventueel boeken of dergelijk in kwijt te kunnen. Een simpel bureautje zonder enkele poespas, gewoon lekker simpel houden. Nog een voordeel bij zo’n bureau, is dat het ook makkelijker is om een bijpassende bureaustoel te vinden aangezien het bureau een simpel ontwerp is waar je alles bij kan combineren.
Hieronder een foto van dit mooie bureau:

Hoekbureaus

Een ander soort bureau dat ook in mijn favorieten lijst staat zijn hoekbureaus, dit soort bureaus hebben een L-vorm en zijn in verschillende soorten en kleuren te verkrijgen. Een paar redenen waarom ik liever een hoekbureau heb dan een normaal scholierenbureau ga ik nu uitleggen:
1. Een hoekbureau is groter dan een normaal bureau, waardoor je meer werkruimte hebt en meer spullen kwijt kunt op je werkblad.
2. Heb je een kamer waar je niet al te veel ruimte hebt voor een lang en groot bureau, maar wil je toch wel genoeg werkplek hebben? Dan is een L-vormige bureau de ideale oplossing!
3. Onder een hoekbureau heb je zoveel meer ruimte om je spullen op te bergen! Doordat er onder het bureau veel ruimte overblijft, kan je het gebruiken als een opbergruimte voor je spullen.

Ergonomisch bureau

Zoek je een bureau die niet alleen je kind gaat gebruiken, maar ook bijvoorbeeld je partner of jij zelf? Dan zou ik een ergonomische bureautafel uit gaan zoeken. Een ergonomische bureautafel is een bureau die je kan verstellen zodat er geen lichamelijke klachten kunnen ontstaan, nadat je aan het bureau hebt gewerkt vanwege het niet goed kunnen zitten door de hoogte. Dit bureau is niet alleen voor schoolwerk maar ook voor andere werkzaamheden geschikt, doordat het makkelijk verstelbaar is.

Mijn persoonlijke keuze

Als ik een keuze zou moeten maken voor een geschikt bureau, dan zou ik het liefst kiezen voor een combinatie van alle bovengenoemde opties.. maar helaas gaat dat niet. Dus ik zou dan toch kiezen voor een L-vormig bureau, waar ik lekker al mijn spullen kwijt kan en waar ik genoeg werkruimte heb om lekker comfortabel te kunnen werken.