Pattyp
Image default
Entertainment

Je eigen huisfeest organiseren: hoe doe je dat?

Sinds een aantal jaar zijn er dusdanig veel spullen te huren/ kopen dat steeds meer mensen hun feesten thuis geven. Naast dat dit veel gezelliger is, zorgt het ook voor een vrolijke portemonnee. Je bent namelijk in elk geval al nul euro kwijt aan het afhuren van een zaal, en het kopen van ontzettend dure drankjes. Daarom staan in deze blog een aantal tips, voor het organiseren van je eigen huis feest!

Thema 

Het hebben van een thema is erg belangrijk. Het komt namelijk overal in terug. Niet alleen in je woning zelf, maar ook bij de uitnodiging, de hapjes, drankjes én de kleding van jou en je gasten. Zorg er daarom voor dat het een thema is dat (vrijwel) iedereen leuk zal vinden. Het is namelijk de basis!

Veilige woning

De kans is zeer aannemelijk dat er alcoholische drankjes genuttigd zullen worden. Daarom is het wel zo prettig om ervoor te zorgen dat de woning vrij is van breekbare spullen zoals bijvoorbeeld een vaas. Ook is het gezelliger om geen bank te hebben. Het is namelijk niet leuk als mensen de hele avond gaan zitten. Plus het zorgt voor extra ruimte. Daarnaast is het ook handig om ervoor te zorgen dat er een ruimte is ingericht voor de rokers, tenzij het geen probleem is voor jezelf.

Denk aan de buren

Politie voor de deur hebben wegens geluidsoverlast wil niemand. Denk daarom ook aan je buren. Laat van tevoren weten aan je buren dat er een feestje gehouden wordt. Dit kun je doen door even een briefje in de brievenbus te doen, maar het ook wel zo netjes om even persoonlijk langs te gaan om het te vertellen. Geef ze je telefoonnummer, als ze deze nog niet hebben, en laat ze weten dat ze kunnen bellen als ze overlast hebben. Of nodig ze uit natuurlijk, want hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Licht en geluid

Er bestaat geen huisfeest zonder goed licht en geluid. Het aanschaffen van een complete licht en geluidinstallatie is een dure opgave, daarom kun je deze installatie ook huren. Een stuk gemakkelijker en voordeliger. Versier je huis met coole verlichting en verdeel de speakers door het hele huis zodat de muziek overal goed te horen is. Staat alles in positie? Get this party started!

https://www.lichtgeluidhuren.nl/