Pattyp
Image default
Entertainment

Top 3 vrouwelijke DJ’s Nederland

Nederland is al jaren een pionier op het gebied van muziek. Van elektronische muziek tot dansmuziek tot hiphopmuziek. We kunnen alles en we kunnen het heel goed. Soms lijkt het echter alsof we alleen trots zijn op grote mannelijke DJ’s als Tiësto, Hardwell en Martin Garrix. Maar waarom? In ons kleine landje zijn er talloze getalenteerde vrouwelijke dj’s die ook een podium en bewondering verdienen.

  1. Rachel Green

De eerste op de lijst van de coolste vrouwelijke DJ’s van Nederland is Rachel Green. Ze is een DJ en producer, gespecialiseerd in bass. Zware muziek en gekke geluiden die een beetje in tegenspraak zijn met de reguliere muziek, dat is wat je kunt verwachten. Maar ook hiphop, traps en de UK-garage hebben veel features in haar sets.

In 2009 was ze al begonnen met draaien in Australië, maar sinds 2012 is ze in Nederland beroemd geworden en is haar carrière ineens van de grond gekomen. Omdat haar muziek wat lastig te plaatsen is in grote clubs, begon ze haar eigen clubavonden te organiseren. Als je het ons vraagt, is dit een perfect voorbeeld van het omzetten van tegenslagen in kansen, en het is ook heel inspirerend.

  1. Drknghts Collective

De hele nacht dansen? Dan wil je Drknghts Collective. De beats van deze meiden zullen je verrassen en ze zijn niet bang om undergroundmuziek in hun sets te verwerken. In combinatie met hun gedurfde en originele stijl worden ze koningin achter de draaitafels. Ze doen hun eigen ding en laten ze niet door anderen de les lezen.

Het creatieve team bestaande uit Kristieyana, Phoenix en Bubbles. Ze zijn onderdeel geworden van de Nederlandse undergroundclub. Ze willen hun visie delen en hebben hun eigen manier van draaien en de keuzes die ze maken. Daarom behoren ze tot deze lijst.

  1. Sandrien

Als je het ons vraagt, is Sandrien de godin van de dansmuziek. In 1999 begon haar DJ-carrière vorm te krijgen, ze speelde voornamelijk in besloten ruimtes. Daarnaast draait Sandrien natuurlijk in club Trouw in Amsterdam, waar ze haar muziek vaak de hele avond gebruikt om het publiek blij te maken.

Ze heeft deelgenomen aan bijna elk festival van dit type en wist het publiek elke keer weer helemaal gek te maken. Ze staat erom bekend erg geïnteresseerd te zijn in de reactie van het publiek door tijdens het optreden hier goed op in te spelen. Iedereen is fan van de optredens van Sandrien.