Pattyp
Image default
Aanbiedingen

Soorten grasmaaiers

 

Er zijn veel soorten tuinapparatuur beschikbaar voor de huiseigenaar en een grasmaaier is een van de meer populaire keuzes. Sommige mensen maken zich zorgen over gas- of elektrische grasmaaiers, en er zijn ook zorgen over luchtvervuiling die wordt gecreëerd door gazonmaaiers. Is er echter een gas of elektrisch aangedreven maaier voor jou?

 

Gas aangedreven maaiers

Sommige ouderwetse inzakken en harken zullen goed werken, maar in sommige gevallen is het misschien niet de meest efficiënte manier om te gaan. Het hebben van een bladblazer om voor die koppige dennennaalden, hoog gras en bosjes vuil te zorgen, kunnen je helpen door bij die koppige plaatsen te komen en je tuin netjes en gezond te houden. Ook zal het hebben van een bladblazer veel gemakkelijker zijn dan proberen te harken met behulp van een grasmaaier zonder bijlagen.

 

Sommige gasmotoren hebben een Pommel-grip en dit maakt het handvat gemakkelijker te gebruiken. Met een Pommel-grip hoef je niet veel armsterkte te hebben om de klus te klaren. De gasmotor maakt het handvat, dus alles wat je hoeft te doen is het draaien zoals je een ventilator zou hebben. Het hebben van een Pommel-grip maakt het gemakkelijker om de richting van de bladblazer te beheersen zonder je eigen spierkracht te gebruiken. Als je echter een kleinere handgrootte hebt, past de Pommel-grip misschien niet erg goed.

 

Tweetakt bladblazers zijn het meest voorkomende type grasmaaier. Ze zijn krachtiger en hebben meer controle dan de gewone modellen. Dit type blowers gebruiken een koppelingssysteem waarmee de motor alleen kan werken wanneer je het handvat loslaat. Een tweetakt model loopt stiller dan een gewone omdat de koppeling niet deelneemt wanneer je loslaat.

 

Draadloze maaiers

Draadloze gazonmaaiers zijn de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Hoewel draadloze modellen niet draaien zolang hun neven met gas aangedreven, bieden ze wel een aantal voordelen over draadloze modellen. Snoerloze modellen worden meestal geleverd met meerdere bijlagen, en draadloos maakt het ook gemakkelijker te gebruiken omdat het geen enkele vorm van externe stroombron vereist. Sommige draadloze modellen lopen op sigarettenaanstekerladers waarmee de eigenaar het apparaat kan uitvoeren, zelfs als ze niet thuis zijn. Bovendien komen draadloze modellen in het algemeen met levenslange garanties die alles bedekken van schade door water tot toevallige brandwonden en hobbels.

 

Mulchmaaiers

Een laatste optie die in de dag en leeftijd van vandaag beschikbaar is, is het draagbare mulchsysteem. Deze eenheden zijn ontworpen om op elk gewenst moment te gebruiken en zijn vergelijkbaar met wagenproducten. Ze werken echter op een hele andere manier. Deze mulch-eenheden kunnen je eenvoudigweg naar de tuin lopen en beginnen met mulchen terwijl je daar bent.

 

Nu je meer weet over verschillende soorten grasmaaiers is een bladblazer van zichzelf ook een goede hulpmiddel voor het onderhouden van je tuin. Zorg ervoor dat de bladeren die van de bomen vallen niet overal en nergens verspreid zijn. Gereedschap Expert biedt bladblazers en grasmaaiers aan in hun brede assortiment.

https://www.gereedschap-expert.nl/