Pattyp
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten koffie

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten koffie’s. Van cappuccino’s tot lattes, de wereld van de koffie kan verwarrend zijn. Daarom geven we je vandaag een spoedcursus over alle soorten koffie, zodat je elke keer het perfecte kopje kunt zetten! 

Espresso 

Espresso is waarschijnlijk de populairste koffiesoort die er is. Hij wordt gemaakt door heet water onder hoge druk door fijngemalen koffiebonen te persen. Het resultaat is een rijk en romig kopje espresso met een diepe smaak. Een shot espresso bevat ongeveer 1 vloeibare ounce (30ml) vloeistof en wordt meestal geserveerd in een espressokopje. Het wordt ook gebruikt als basis voor populaire dranken zoals cappuccino’s en lattes. 

Cappuccino 

Een cappuccino wordt gemaakt van één shot espresso, gestoomde melk en opgeschuimde melk. Hij heeft een sterkere smaak dan latte, maar bevat ook meer romigheid omdat er gestoomde melk en opgeschuimd melkschuim in zit. Een goede cappuccino moet gelijke delen espresso, gestoomde melk en opgeschuimd melkschuim bevatten. 

Latte 

Een latte is vergelijkbaar met een cappuccino, maar dan zonder de opgeschuimde melk. In plaats daarvan bestaat hij uit één shot espresso gemengd met gestoomde of warme melk in gelijke verhoudingen (meestal 1/3 espresso op 2/3 warme of gestoomde melk). Hij bevat minder cafeïne dan een espresso, maar meer dan een gewoon kopje koffie door zijn grotere omvang.  

Americano 

Een Americano is een espresso met heet water. Het lijkt op een sterk kopje zwarte koffie, maar met intensere smaken. Het toegevoegde water verdunt de intensiteit een beetje en maakt dit type koffie smakelijker voor mensen die gewoonlijk niet van zwarte koffie alleen houden. Je kunt room of suiker toevoegen als je een zoetere smaak verkiest. 

Ga aan de slag!

Nu je verschillende soorten koffie kent, is het tijd om aan de slag te gaan. Of je je koffie nu graag zwart drinkt of met wat suiker en room, we hopen dat deze gids je helpt om elke keer het perfecte kopje te maken! Dus ga je gang: pak wat versgemalen bonen, verwarm wat water, en geniet van je welverdiende kopje! Wil je koffie online bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Fleur de café.

https://www.fleurdecafe.nl