Pattyp
Image default
Meubels

Vier ideeën om snel en gemakkelijk de woonkamer te upgraden

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste plek in huis. De meeste tijd dat we niet slapen brengen we daar door. We komen er bij van een lange dag op werk en we ontvangen er vrienden en familie. Kan jouw woonkamer wel een opfrisbeurt gebruiken? Dit zijn vier manieren om snel en gemakkelijk een upgrade te geven aan jouw woonkamer.

Een frisse kleur op de muur

Een nieuw, fris kleurtje op de muur kan jouw woonkamer een echte boost geven. Kies een mooie, opvallende kleur die niet al te fel is, bijvoorbeeld zachtgroen of okergeel. Hou het bij één muur en laat de andere muren wit. Zorg dat je bij een felle kleur de muur eerst even goed in de grondverf zet, dan komt de kleur straks mooier uit. Kies voor een kwalitatieve verf!

Een nieuwe eyecatcher

Eén mooi en opvallend meubel als eyecatcher kan de hele feel van jouw woonkamer in één keer veranderen. Wat dacht je van een bijzondere dressoir kast, een mooie loungebank, een fauteuil, een stijlvolle salontafel of Akupanelen? Heb je geen zin om klauwen met geld uit te geven? Bij de kringloopwinkel kun je voor een paar euro vaak prachtige meubels vinden die echt in het oog springen.

Sfeerverlichting

Licht maakt de sfeer. Als jij een ongezellige woonkamer hebt valt er op het gebied van licht veel te winnen. Het kan al heel veel opleveren als je overschakelt van een witte lampenkap naar een gelige lampenkap. Het licht wordt hier warmer van, wat gezelliger oogt. Vul de basisverlichting in jouw woonkamer aan met wat mooie sfeerverlichting. Een schemerlamp in de hoek oogt vaak ontzettend sfeervol. Zet wat bureaulampjes met een mooie lampenkap op bijzettafeltjes en investeer in een paar mooie kaarsen die in kleur bij je interieur passen voor een knusse sfeer.

Herschikken

Vaak is het helemaal niet nodig om nieuwe dingen te kopen als je je woonkamer opnieuw in wilt richten. Het herschikken van je meubels kan ontzettend veel opleveren. Draai de boel eens om. Draai de bank en het TV-meubel of zet de eettafel eens aan de andere kant van de woonkamer. Wedden dat je huisje als nieuw voelt.

 

Kortom: er zijn genoeg manieren om je saaie woonkamer binnen no time een upgrade te geven. Met een mooie lik verf, een nieuw meubel, wat toffe lampen of een simpele herschikking kom je een heel eind.