Pattyp
Image default
Dienstverlening

Zonnepanelen plat dak

u kunt zonnepanelen op een plat dak installeren met een plat zonnestelsel.

Wanneer je je een installatie van panelen voorstelt, merk je wellicht een van de twee dingen: een op de grond geïnstalleerd systeem ter grootte van een nutsbedrijf of een zonnepaneelsysteem op het dak. Als uw huis een plat dak heeft, realiseert u zich wellicht niet dat energie ook goed werkt voor uw specifiekewoningtype. Zonnepaneelsystemen op platachtige daken kunnen zelfs flexibeler zijn qua ontwerp dan installaties op meer schuine daken, hierdoor is het gemakkelijker om het meeste energie uit uw panelen te halen.

 

Verschillende type zonnepanelen

Er zijn verschillende opties qua ontwerp waaruit u kunt kiezen voor zonnepanelen op schuine daken en op de grond geïnstalleerde panelen. Zonnepanelen op een plat dak zijn ook niet anders. Hierdoor kunt u zonne-installateurs tegenkomen die vertellen dat ze niet op platte daken werken, dit is vooral als u niet in een omgeving woont waar platte daken vaak voorkomen. Sommige van de grote leasemaatschappijen voor zonne-energie zullen geen zonne-energie monteren op platte daken, omdat ze alleem werken met een beperkte mogelijkheden van apparatuur en systeemontwerpen om hun kosten te beperken.

 

Zonnepanelen op platte daken?

Dit probleem kan echter gemakkelijk opgelost worden door simpelweg rond te kijken voor een tweede (of zelfs derde) offerte. Er zijn vele bedrijven die zonnepanelen op een plat dak installeren. Als u offertes voor zonne-energie krijgt van meerdere installateurs, zou u er gemakkelijk een moeten kunnen vinden die juist wel veel ervaring heeft met het monteren en installeren van zonnepaneelsystemen voor specifiek platte daken.

 

Platte daken bieden meer flexibiliteit wat betreft het ontwerp van uw zonnepaneelsysteem. Als u zonnepanelen op een plat dak installeert, kunnen ze worden gericht op het zuiden en in de juiste hoek worden gemonteerd, ongeacht de richting waarin uw huis is gericht. Beide specificaties zorgen ervoor dat uw systeem geoptimaliseerd kan worden voor maximale elektriciteitsproductie. Dat betekent uiteindelijk een beter presterend systeem voor uw huis of bedrijf.