Pattyp
Image default
Dienstverlening

Hoe Weet Je Wanneer Je Een Relatie Moet Beëindigen

Is het idee om een relatie te beëindigen, zonder dat daar uiteindelijk iemand verdriet van zal hebben, een realistische? Dat is echt een goede vraag, maar de truc is om te weten wanneer je een relatie moet beëindigen.

Je zal het er misschien wel, en misschien niet mee eens zijn dat veel mensen tijd verspillen aan het proberen te repareren van een defecte relatie. In sommige gevallen is het alsof je een pleister of verbandje legt op een been dat op meerdere plaatsen gebroken is. Het zal zelden beter worden.

Het is mogelijk om elke vorm van huwelijks- of relatietherapie op de planeet te volgen. Maar, als de vonk er niet meer is, als de liefde weg is en de emoties zijn gedempt dan wordt het eerlijkwaar tijd om na te denken over een punt er achter zetten, permanent.

Maar, zoals we al eerder stellen, het gaat er om dat je weet wanneer je een relatie moet beëindigen. Welke criteria moet je hanteren? Zijn er regels in beton gegoten? Is er iemand die jou een éénduidig antwoord kan geven?

De antwoorden op deze soort vragen zijn moeilijk te geven. De waarheid is dat dit ligt aan de persoon die de relatie wilt beëindigen. Er is niet een oplossing die voor iedereen werkt, en die antwoorden geeft op deze vragen.

Er zijn zeker wel personen die een richting kunnen geven of misschien wat tips over dit bepaalde onderwerp. Alsnog, ligt het uiteindelijke antwoord binnen in jezelf.

Het is niet nodig om overhaaste beslissingen te nemen of gehaaste besluiten maken. Het makkelijkste wat je kan doen is dit:

Luister naar je hart. Ok, sommigen zullen, afhankelijk van je werkelijke leeftijd natuurlijk, herkennen dat dit een liedje is wat Roxette in 1988 heeft uitgebracht. Maar de tekst van dit liedje heeft weinig te maken met wat ik probeer te zeggen.

Wanneer je een relatie moet beëindigen is niet erg voor de hand liggend of duidelijk, maar wanneer je luistert naar je hart dan krijg je misschien toch het antwoord wat je nodig hebt. Ik bedoel dat je je echt moet concentreren op wat je hart uitdrukt. Laat logica achterwege, negeer de praktische kant. Begrijp wat je hart wilt.

Voordat je besluit dat de relatie voorbij is, probeer eerst relatie therapie. Je zal versteld staan van hoe effectief het is en misschien zal je weer volledig verliefd worden op elkaar!

 Psycholoog en therapie in Breda

https://www.depsycholoog.nl/breda/