Pattyp
Image default
Dienstverlening

Is het een goed idee om een groendak aan te laten leggen?

Een groendak laten aanleggen, is dat een goed idee en aan wie kunt u dat het beste uitbesteden? Jazeker, een groendak laten aanleggen is absoluut een goed idee! Om dit op uw platte dak te realiseren kunt u het beste aankloppen bij dakdekkersbedrijf Kewodak. Wij hebben al vele daken voorzien van beplanting, van klein tot zeer groot, we kunnen u werkelijk alles vertellen over groendaken. We zullen u hier beknopt de voordelen van groendaken uitleggen.

De weersomstandigheden in Nederland worden steeds extremer, zoals u waarschijnlijk al wel gemerkt heeft. Of u heeft op het nieuws gezien dat we in ons land steeds vaker last hebben van overstromingen, of u heeft het zelf aan den lijve ervaren. Volgelopen kelders, blank staande straten of zelfs woonkamers met een laag regenwater, het water blijft in de straten staan of loopt onze woningen binnen omdat de riolen het vele regenwater simpelweg niet meer aankunnen. Een snelle, zeer duurzame en structurele oplossing vinden we volgens ons op het dak.

Wat is een groendak precies? Dit is een dak dat bedekt is met beplanting. Beplanting fungeert als bescherming van de dakbedekking, waardoor de levensduur van het dak verlengt wordt. Het dak wordt minder warm vanwege de beplanting, waardoor uw woning in de zomers veel minder warm wordt. En de beplanting neemt regenwater op en voert dit in een langzaam tempo af. Door het langzaam afvoeren van het regenwater zien we dat de riolering veel minder zwaar belast wordt. Dit voorkomt overstromingen en een hoop schade. Daarom besluiten veel gemeentes hun inwoners te motiveren tot het nemen van een groendak, dit doen ze door middel van het geven van subsidies.

Van Rotterdam tot Gouda, van Leiden tot Mijdrecht

De dakspecialisten van Kewodak rijden het hele land door om groendaken aan te leggen. Van een dakdekker in Rotterdam tot een dakdekker in Gouda, Leiden of Mijdrecht, wij komen uw platte dak graag voorzien van beplanting.

Wij kunnen u alle advies geven over de verschillende soorten beplanting die op een plat dak geplaatst kunnen worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kewodak.

https://www.kewodak.nl/