Pattyp
Image default
Aanbiedingen

Je zakelijke financiën op orde houden

Een van de belangrijkste taken als eigenaar van een bedrijf of zzp’er is het bijhouden van de financiën. Je wil natuurlijk graag weten wat je overhoudt, zonder dat je opeens voor een hoog te betalen bedrag komt te staan. Hoe pak je dit het beste aan? Dit zijn vijf onderdelen die je goed moet bijhouden om je financiën op orde houden.

Administratie

De administratie bevat al het papierwerk en documenten omtrent je zakelijke financiën. Het is daarom belangrijk om dit netjes bij te houden. Als je alles meteen verwerkt en opruimt op een bepaald tijdstip dat in jouw schema past, bijvoorbeeld wekelijks, dan zul je hier laten veel minder werk van hebben.

BTW

Dit is de belasting die je over je omzet moet betalen en dit betaal je meestal per kwartaal. Dit is een van de bedragen die je het beste meteen opzij kunt zetten zodat je niet achteraf te weinig op je zakelijke rekening hebt staan en je niet aan je belastingplicht kunt voldoen. Op je factuur schrijf je altijd hoeveel BTW de klant betaalt en zo kun je dit dus gemakkelijk bijhouden en apart zetten.

Loonbelasting

Net als in de loondienst moet je loonbelasting betalen, dit betaal je per jaar. Niet iedereen hoeft belasting te betalen aangezien er verschillende kortingen zijn voor zzp’er en starters. Ook hier is het heel verstandig om genoeg geld opzij te zetten. Je kunt online een berekening maken om in te schatten hoeveel je moet betalen. Als je dit ruim naar boven afrondt, weet je zeker dat je in april niet voor grote verrassingen komt te staan.

Salarissen

Als je eigenaar bent van een klein bedrijf met een aantal werknemers, dan moet je hun salaris betalen. Naast deze salarissen betaal je vaak ook voor verzekeringen en een pensioenopbouw. Omdat dit over verschillende mensen met meerdere betalingen gaat, is het essentieel om dit goed bij te houden elke maand!

Uitgaven en inkomsten

Hier hebben we het over wat je nodig hebt om je bedrijf draaiende te houden; bevoorrading, aanschaffen van apparaten enzovoort. Dit moet je nauwkeurig bijhouden en budgetteren. Zo voorkom je dat je onvoorziene verliezen draait of tegenvallers hebt.

Te veel gevraagd?

Als je dit lastig of vervelend vindt, of hier gewoon helemaal geen tijd voor hebt, kun je contact opnemen met https://www.4-vision.nl/. Zij kunnen je op lange termijn helpen je financiën op orde te houden en vieren graag met je mee als je je doelen haalt!

 

https://www.4-vision.nl/