Pattyp
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een goede eerste BH

Het belang van een goede eerste BH

Wanneer je als meisje voor het eerst het gevoel hebt dat je borsten beginnen te groeien, dan is dit natuurlijk ontzettend spannend. De eerste stappen naar het lichaam van een echte vrouw worden gezet. Door alle hormonale verandering die zich afspelen in je lichaam, kun je je soms best apart voelen. Toch is dit niet iets om je zorgen over te maken, daarnaast moet jij je ook niet spiegelen aan andere meiden in je klas. Want vooral op jonge leeftijd, kan het heel goed zijn dat een meid van 11 qua lichamelijke ontwikkeling al een stuk verder is dan een meid van 13. Laat het dus gewoon rustig op je afkomen en maak je niet te druk. Ben je ergens onzeker over of wil je erover praten, dan kan dit natuurlijk altijd met je ouders. Merk jij wanneer je borstvorming begint te krijgen, dan is het belangrijk direct te gaan kijken naar een BH! Het belang hiervan vertellen we je in onderstaande artikel.

Je voelt je zelfverzekerder

Wanneer jij als jonge meid naar school gaat en je hebt het gevoel dat iedereen aan je t-shirt kan zien dat er iets met je lichaam gaande is, dan is dit natuurlijk alles behalve prettig. Het is dan zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Tijd voor je eerste BH dus! Je kunt kiezen voor een eenvoudige bh met voorsluiting, aangezien vooral in het begin een sluiting aan de achterkant nog wel een lastig kan zijn. Ga dus samen met je ouders of moeder naar de stad en ga samen op zoek naar een leuke en vooral geschikte bh. Je zult merken dat wanneer jij de volgende keer met een bh op school komt, jij je een stuk zekerder zal voelen!

Verschillende soorten bh’s 

Vooral in het begin zal de keuze qua bh’s niet direct enorm zijn. Aangezien je bij beginnende borstvorming vaak nog geen volwaardige cupmaat hebt, is het niet mogelijk direct een anita bh of bralette bh te dragen. Je zult het dan vaak moeten doen met zoals ze het zeggen, een ‘kinder bh’. Hier is op zich natuurlijk helemaal niets mis mee. Deze bh’s zijn te vergelijken met een sport bh en zorgen ervoor dat je geen ‘bultjes’ meer door je t- shirt heen ziet. Zo kun je toch vast wennen aan het idee van het dragen van een BH en heb je tevens geen last meer van mensen die je misschien wat raar aan zitten te kijken.