Pattyp
Image default
Dienstverlening

Letselschade claimen bij tegenpartij

Heeft u fysiek letsel opgelopen door onzorgvuldig handelen van iemand anders? Dan kunt u alle bijkomende kosten verhalen op de andere partij. Deze zaken zijn meestal niet eenvoudig en er komt het nodige papierwerk bij kijken. Een letselschade advocaat kan u hiermee helpen en vergroot de kans op een daadwerkelijke schadevergoeding. Als u in de omgeving van Zoetermeer een ervaren letselschade advocaat zoekt, dan kunt u terecht bij Thomas van Dijk. Hij beschikt samen met zijn collega’s over alle benodigde kennis om uw zaak tot een goed einde te brengen. 

Meerdere partijen aansprakelijk

Als meerdere partijen aansprakelijk zijn voor de opgelopen schade, dan kunt u ervoor kiezen om de kosten bij één hiervan te claimen. Dit heeft voor u als voordeel dat u niet meerdere zaken hoeft te starten. Vanzelfsprekend is dit wel een nadeel voor de partij die moet opdraaien voor de kosten. Deze kan regres nemen op de andere aansprakelijke partij(en) en er zo voor zorgen dat die hun deel betalen. Er zit wel een limiet aan de periode dat regres mogelijk is. Na vijf jaar treedt er verjaring regresvordering op en hoeft de andere aansprakelijke partij zijn deel van de kosten niet meer te voldoen.

First party verzekering bij auto-ongeval

Wanneer u slachtoffer bent van een auto-ongeval, dan kunt u aanspraak maken op de WA verzekering van de tegenpartij. Er moet dan wel eerst bewezen worden dat de andere partij daadwerkelijk aansprakelijk is. In de meeste gevallen duurt dit maanden en soms ook een aantal jaren. Met een first party verzekering kunt u de kosten voor de schade direct bij uw eigen verzekeraar claimen. Zo krijgt u sneller een schadevergoeding, maar er kleven ook nadelen aan deze directe verzekering. Zo zullen de kosten voor de premie vrij hoog uitvallen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van letselschade advocaat Van Dijk. Contact opnemen kan natuurlijk ook. 

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl