Pattyp
Image default
Mode en Kleding

Softshell, wat is dat?

Softshell is een kledingstof die isolerende en weerbestendige materialen combineert. De stof bestaat uit drie lagen. De buitenste laag is waterafstotend, de tussenlaag is windwerend en de binnenste laag is isolerend. En ondanks de waterafstotende en windwerende eigenschappen heeft softshell ook nog eens een hoog ademend vermogen. Hierdoor worden lichaamswarmte en zweet bij inspanning snel afgevoerd en blijf je lang droog en koel. Tegelijkertijd is softshell zacht en rekbaar, waardoor je er veel bewegingsvrijheid in hebt. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat softshell uitstekend materiaal is om jassen van te maken.

Voor wie zijn softshell jassen bedoeld?

Iedereen zal met plezier een softshell jas dragen. De keuze is ook nog eens enorm. Diverse kledingmerken hebben verschillende modellen softshell jassen in hun assortiment en binnen elk budget is wel een goede softshell jas te vinden. De eigenschappen van een softshell jas maken hem een perfecte jas voor buitenactiviteiten. En dat onder vrijwel alle weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan kamperen en wandelen. Of je nu een blokje om gaat met de hond of je pakt je rugzak in voor een hele dag hiken in de natuur; een softshell jas is de ideale jas om te dragen. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat alle bekende outdoor kledingmerken een ruim assortiment aan softshell jassen hebben. Een softshell jas is dus een perfecte jas voor buiten zijn, eventueel in combinatie met een lichamelijke activiteit. Juist daarom is softshell niet een materiaal dat je slechts terugziet bij outdoor kleding. Want als een softshell jas heerlijk is om buiten te dragen terwijl je in beweging bent, dan is hij ook uitermate geschikt als professionele werkjas.

Een softshell werkjas

Softshell werkjassen zijn niet meer weg te denken bij het uitvoeren van actieve beroepen. Hoveniers, bouwvakkers, agrariërs, boswachters, noem maar op; een softshell werkjas is wellicht hun meest favoriete werkkledingstuk. En dat zegt wel wat. De meeste professionals vinden namelijk vaak twee zaken echt belangrijk: goed gereedschap en goede werkkleding. Knielen, bukken, opstaan, kruipen, ladder op, ladder af, noem maar op. Zo maar wat voorbeelden van lichamelijke beweging waarbij het een must is om comfortabele werkkleding te dragen. Softshell biedt dat draagcomfort. Een softshell jas voelt aan alsof je een fijn vest draagt, terwijl je toch beschermd bent tegen kou, wind en lichte regen. Kies je een exemplaar met reflecterende details, dan ben je ook nog eens goed zichtbaar voor je omgeving. Verder is een softshell jas ook makkelijk te laten drukken met het logo van het bedrijf of de website. Deze soort jas is makkelijk te bedrukken en de kwaliteit is daarbij ook goed. Dit kledingstuk is dus ook goed voor de naamsbekendheid en de promotie van het bedrijf.

Is een softshell jas perfect?

Softshell is niet hét perfecte materiaal voor jassen. Simpelweg omdat niets of niemand perfect is. Want bij extreem lage temperaturen of bij een stevige regenbui zal een softshell jas niet voldoende zijn. En daar is softshell ook niet voor bedoeld, laat dat duidelijk zijn. Maar gelet op het Nederlandse weer en de wensen van professionals, is softshell ideaal om te dragen. En dat bijna het hele jaar door.