Pattyp
Image default
Vakantie

De geschiedenis van Klein Curacao

Een klein, onbewoond, tropisch bounty eilandje met een parelwit strand, azuurblauwe zee en prachtige onderwaterwereld. We kunnen het niet over een ander eilandje hebben dan Klein Curacao, dit heerlijke eilandje ligt ongeveer 25 kilometer van Curacao af en is ongeveer twee vierkante kilometer in omtrek. Het is een toeristische trekpleister met een rijke geschiedenis, lees daarom snel verder.

De eerste ontdekking

Het is niet bekend wanneer Klein Curacao precies voor het eerst is ontdekt. Officieel werd het eiland pas in 1871 door de Engelse mijningenieur John Godden op de kaart gezet. Hij ontdekte dat er ontzettend veel fosfaat aanwezig was op het eiland. Dit werd achter gelaten door de vogels die het eiland als broedplaats gebruikten. Fosfaat was toentertijd een zeer gewild product in Europa en werd voor binnen de landbouw veel gebruikt. Binnen vijftien jaar werd er ruim negentig ton fosfaat gewonnen en geëxporteerd, waardoor het landschap drastisch veranderde in een dor en kaal onbewoond eiland.

Donkere tijden

Tijdens de zeventiende en achttiende eeuw werd het eiland gebruikt als quarantaine eiland voor slaven, door de West-Indische Compagnie. Voordat de slaven op Curacao aan wal werden gebracht, werden de zieken in quarantaine geplaatst op dit eilandje. Diegene die het niet overleefden, werden hier vervolgens begraven.

Het eiland heeft, net als Curacao, doorgaans weinig last van orkanen. Helaas zijn er in haar geschiedenis wel enkele orkanen geweest die hun sporen op het eiland hebben achtergelaten. De eerste van deze orkanen was die van 1877. Deze orkaan verwoestte de eerste vuurtoren van het eiland. Door deze verwoesting werd besloten om een nieuwe vuurtoren, welke er vandaag de dag nog steeds staat, midden op het eiland te bouwen.

https://curacao-trips.com/