Pattyp
Image default
Woning en Tuin

Wat u moet weten voordat u massief houten vloeren installeert

Er zijn veel soorten houten vloeren die u kunt kiezen. Een van de meest populaire soorten is massief houten vloeren. Dit type vloer staat ook wel bekend als hardhouten vloer. Deze vloer is gemaakt van de massief houten plank. Elke plank is gemaakt van een stuk hout dat meestal 20 mm dik is. De hardheid van deze vloer is afhankelijk van de houtsoort die je gebruikt. Hoe lager de hardheidsscore, hoe gemakkelijker het kan worden beschadigd. De massief houten plank kan worden gelakt. Zo kan de vloer er glanzend en mooi uitzien.

 

De voordelen van het gebruik van massief houten vloeren

Voordat u een massief houten plank voor uw vloer plaatst, moet u de voor- en nadelen van het gebruik van deze vloer weten. Het leggen van deze vloer is een slim idee om een ​​klassieke sfeer in je huis te creëren. Daarnaast kan de massief houten vloer de waarde van de woning verhogen. Het zal kopers of huurders kunnen aantrekken. Een houten vloer vraagt ​​weinig onderhoud. U hoeft deze vloer alleen maar te vegen of te stomen om het stof te verwijderen. De massief houten plank is ook sterk en duurzaam. Het sterke hout laat zich niet gemakkelijk krassen. Als je deze vloer goed onderhoudt, kan de massief houten vloer tientallen jaren mee. Ten slotte is dit type vloer ideaal in alle interieurthema’s.

 

De nadelen van massief houten vloeren

Dit type vloer kan opzwellen in vochtige omstandigheden. Bovendien kan het krimpen in droge omstandigheden. Het is mogelijk dat u de parketvloer niet zelf kunt leggen. Deze vloer moet door een professional worden gelegd, omdat het lijmen en spijkeren vereist. Bovendien is de manier om de planken in elkaar te passen ook moeilijk, omdat de vorm kan veranderen. Als u vertrouwt op de vloerspecialisten, kunnen zij de vloer netjes leggen. Houd er rekening mee dat de massief houten vloer geluid kan versterken. Daarom moet u vloerkleden gebruiken wanneer u deze vloer boven installeert. Ook is dit type vloer duurder dan andere soorten houten vloer. Voordat u de massief houten vloer voor uw huisvloer kiest, moet u de voor- en nadelen van deze vloer afwegen.