Pattyp
Image default
Dienstverlening

Zelf de pijn van weeën verminderen met TENS

Wilt u tijdens de bevalling zelf de pijn van weeën kunnen verminderen? Bent u geen fan van een ruggenprik of wilt u het innemen van andere medicamenteuze pijnstillende middelen voorkomen? Wilt u het nemen van pijnstillende middelen liever niet omdat er altijd een kans is op vervelende bijwerkingen voor u en de baby? Maar ziet u ergens toch wel op tegen de pijn die een bevalling met zich meebrengt? Kies voor bevallen met TENS. Wanneer u gebruik maakt van het TENS apparaat tijdens uw bevalling kunt u de pijn van weeën verminderen op ieder moment dat u dat wenst, op een volkomen veilige manier voor u en voor uw baby. TENS is een niet medicamenteuze pijntherapie die absoluut geen bijwerkingen geeft. Het is daarom een ideale en steeds vaker gebruikte manier om tijdens het bevallen de pijn van weeën te bestrijden.  

Pijntherapie door middel van elektrische signalen

TENS is een afkorting en staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Nou denkt u misschien; elektrisch, dat klinkt eng en heftig. Dat is het gelukkig helemaal niet! De elektrische signalen die door het TENS apparaat worden afgegeven zijn zeer licht en geven alleen een kriebelend of licht tintelend gevoel. Het TENS apparaat zendt dus elektrische signalen uit. Deze signalen worden via snoertjes naar speciale elektroden pleisters gezonden. De elektroden pleisters worden op de huid geplakt, daar waar u de pijn ervaart. Tijdens een bevalling is dit eigenlijk altijd op de rug. Zorg ervoor dat de huid op de plek waar de pleisters moeten komen schoon, droog en gaaf is. Er worden twee pleisters geplakt. Wanneer de pleisters op de juiste plek zitten kunt u een programma opstarten op het TENS apparaat. De intensiteit van de signalen kunt u zelf instellen. De ene persoon houdt van een zwaardere stimulatie, de andere persoon heeft al baat bij een lichte stimulatie. Heeft u een intensiteit uitgekozen en voelt het tijdens de therapie toch te licht of te sterk? Ten alle tijden kan de intensiteit van de elektrische signalen harder of zachter gezet worden.

MaMMaTENS

Wilt u graag gebruik maken van TENS tijdens uw bevalling? Via MaMMaTENS kunt u TENS huren, voor een periode van 6 weken of per dag met een minimale periode van 16 dagen en maximale periode van 31 dagen. Door MaMMaTENS zal de pijn tijdens de bevalling dragelijk zijn.

https://mammatens.nl/