Pattyp
Image default
Geschenken

Zo organiseer jij de leukste bedrijfsuitjes!

Een bedrijfsuitje organiseren is nog een hele klus maar wel hartstikke leuk om te doen! Je hebt ontzettend veel keuze in activiteiten, catering, eventuele prijzen en tal van andere zaken. Maar al die keuzevrijheid maakt het soms juist moeilijk om iets te kiezen dat echt bij je bedrijf past. Hieronder vind je daarom een aantal algemene tips die je helpen bij het organiseren van de leukste bedrijfsuitjes die helemaal bij jouw bedrijf of organisatie passen!

Wees flexibel bij het opstellen van het programma

Een bedrijfstoernooi organiseren met sportprijzen is voor veel mensen heel leuk maar niet iedereen is even sportief of kan hieraan meedoen. Bovendien geldt voor bijna ieder bedrijfsuitje dat niet iedereen die heeft aangegeven te komen ook daadwerkelijk komt. En tegelijkertijd haken er soms mensen aan die in eerste instantie niet zouden komen. Dat is best lastig bij het organiseren van een toernooi waarbij je van een x-aantal deelnemers uitgaat. Zorg daarom voor een flexibel

Als je wel een bedrijfstoernooi organiseert kun je voor een bescheiden budget een medaille bestellen in grote oplagen zodat je iedereen een prijs kunt uitreiken voor het meedoen. Zo heeft iedereen een leuk aandenken aan het uitje.

Denk aan het budget en wat je daarvoor wilt doen

Je budget is natuurlijk een beperkende factor bij het organiseren van een bedrijfsuitje. Gelukkig kun je op een hoop manieren besparen terwijl dit niet ten koste gaat van de activiteiten. Organiseer je een evenement met prijzen dan is bijvoorbeeld een gouden beker een stuk duurder dan een medaille.

We hebben hierboven al kort benoemd dat je voor weinig geld een medaille kunt kopen in grote oplagen. Dat is één van de voorbeelden waarmee je binnen het gestelde budget kunt blijven zonder in te leveren op een gezellige ervaring of de activiteiten die je wilt doen.

Organiseer een uitje dat past bij het werk

Om iedereen geïnteresseerd te houden is het aan te raden om een uitje te organiseren dat past bij het werk. Gezamenlijke activiteiten met een relatie tot het werk zorgen ervoor dat mensen hun aandacht er beter bijhouden en hier ook plezier aan beleven. Om deze reden zijn de zogenoemde business-games de laatste jaren erg populair geworden.