Pattyp
Image default
Electronica en Computers

Alles wat je over Microsoft 365 moet weten

Microsoft 365 is een cloudgebaseerd softwarepakket dat bestaat uit verschillende productiviteitstools en -diensten, ontwikkeld door Microsoft. Het bevat een reeks applicaties en diensten die zijn ontworpen om individuen en bedrijven te helpen bij het maken, samenwerken en communiceren.

Waar bestaat Microsoft 365 uit? 

De kernapplicaties van Microsoft 365 omvatten onder andere:

  1. Word: Een tekstverwerker voor het maken en bewerken van documenten.

  2. Excel: Een spreadsheetprogramma voor het beheren en analyseren van gegevens.

  3. PowerPoint: Een presentatieprogramma voor het maken en leveren van presentaties.

  4. Outlook: Een e-mailclient voor het beheren van e-mail, kalender en contacten.

  5. OneNote: Een notitie-applicatie voor het organiseren en delen van informatie.

  6. Teams: Een samenwerkingstool voor chatten, vergaderingen en het delen van bestanden.

Naast deze kernapplicaties bevat Microsoft 365 een reeks andere diensten, zoals OneDrive voor cloudopslag, SharePoint voor documentbeheer en samenwerking, en Power BI voor data-analyse en visualisatie.

Hoe neem ik Microsoft 365 af? 

Microsoft 365 is beschikbaar op abonnementsbasis, wat betekent dat gebruikers de nieuwste versies van de software en diensten kunnen gebruiken tegen een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding. Het is ontworpen om flexibel en schaalbaar te zijn, waardoor het geschikt is voor individuen en bedrijven van elke omvang.

Het gebruik van Microsoft 365 kan verschillende voordelen bieden, waaronder:

  1. Betere samenwerking: Met Microsoft Teams kunnen teams op afstand samenwerken en communiceren, waardoor de productiviteit wordt verhoogd.

  2. Toegang tot de nieuwste tools: Abonnees hebben toegang tot de nieuwste versies van de software, zodat ze altijd de nieuwste functies en verbeteringen hebben.

  3. Toegang vanaf elke locatie: Aangezien Microsoft 365 in de cloud wordt gehost, kunnen gebruikers vanaf elke locatie en elk apparaat toegang krijgen tot hun bestanden en applicaties.

  4. Beveiliging: Microsoft 365 bevat beveiligingsfuncties zoals geavanceerde bedreigingsbescherming, waardoor het een veilige optie is voor het opslaan en beheren van gevoelige gegevens.

Microsoft 365 Backup

Microsoft 365 Backup is een oplossing die wordt gebruikt om gegevens te beschermen die zijn opgeslagen in Microsoft 365-clouddiensten, zoals Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business. Hoewel Microsoft 365 zijn eigen beveiligings- en back-upfuncties heeft, biedt Microsoft geen garantie voor gegevensherstel en kan het niet alle risico’s van gegevensverlies of -corruptie voorkomen.

Microsoft 365 Backup stelt gebruikers in staat om een back-up te maken van hun Microsoft 365-gegevens en deze veilig op te slaan op een andere locatie, zoals in de cloud of op lokale opslagmedia. Dit kan helpen bij het beschermen van gegevens tegen gegevensverlies als gevolg van menselijke fouten, kwaadaardige aanvallen, malware-infecties, hardwarefouten of natuurrampen.

 

https://www.bitcom.nl/moderne-werkplek/microsoft-365/