Pattyp
Image default
Hobby en vrije tijd

Een zestigste verjaardag: hoe vier je dat?

Het huren van een opblaaspop 60 jaar is natuurlijk de perfecte manier om een jarige job in jouw omgeving even wat extra in het zonnetje te zetten. Maar, er zijn ook nog een hele hoop andere, kleinere dingen die je voor je jarige geliefde kan doen. Dat maakt de dag toch net wat leuker. Zestig is namelijk een prachtige leeftijd, die ook goed gevierd moet worden. Laat de dag niet aan je voorbij gaan, en regel iets leuks! Wil je wat meer te weten komen over deze speciale dag? Lees dan vooral door, voor wat handige feitjes over deze verjaardag.

Een bijzondere verjaardag

Dat zestig een bijzondere verjaardag is, blijkt wel uit het feit dat het een van de kroonjaren in je leven is. Zulke kroonjaren worden vernoemd naar personages uit de Bijbel. De meest bekende hiervan is natuurlijk Abraham, die wordt verbonden met het vijftigste levensjaar van een man. Zijn vrouw Sarah staat symbool voor een vrouw die deze zelfde leeftijd bereikt. Het personage wat bij mannen wordt verbonden met de zestigste verjaardag is Isaak, de zoon van Abraham en zijn vrouw Sarah. Voor vrouwen is dit personage dan ook heel toepasselijk Rebekka, de vrouw van Isaak.

Wat hoort er bij een verjaardag?

Wanneer je je zestigste verjaardag (of die van een van je geliefden) viert, wil je er van verzekerd zijn dat je alle speciale elementen in huis hebt. Het begint natuurlijk allemaal bij de Abraham pop, die je kunt huren met een 60 jaar badge om hem helemaal passend te maken bij dit kroonjaar. Daarnaast kunnen een lekkere taart, een drankje, wat ballonnen en enkele verjaardagskaarten de dag helemaal afmaken. Vergeet natuurlijk niet om een liedje voor de jarige te zingen, om de dag compleet te maken. Zo zorg je er voor dat de jarige zich echt jarig voelt!