Pattyp
Image default
Hobby en vrije tijd

Je eigen verzwaarde deken

Voor mensen met een verstoring in de prikkelverwerking in de hersenen helpt een verzwaringsdeken om in slaap te komen én door te slapen. Dit komt door het toedienen van diepe druk op het lichaam. Daardoor komt een stofje vrij die voor rust zorgt. Waardoor ook mensen met ADHD, ADD, pubers, dementerende personen, hoog sensitieve personen, mensen met angststoornissen, enzovoorts kunnen genieten van een goede nachtrust. Doorgaans kun je verzwaarde dekens van verschillende merken kopen, maar je kunt deze natuurlijk ook zelf proberen te maken!

Kies je eigen stof

Wil je een deken met een effen kleur, of liever één met print? Ga je voor een dikke katoen of juist een dunnere? Als je zelf de deken maakt, kun je natuurlijk zelf kiezen welk materiaal je gebruikt. Op internet vind je allerlei verschillende aanbieders van natuurlijke stoffen. Je bent dus totaal niet gebonden aan wat anderen je voorschrijven. Daardoor zijn juist de wensen van de gebruiker weer het uitgangspunt.

Kies de grootte

Je kunt een verzwaarde deken maken die alleen over het bovenlijf gelegd kunnen worden, maar natuurlijk ook één die over het hele lichaam past. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een grote deken te maken die alleen in het midden is verzwaard en je kunt ervoor kiezen om de deken volledig te verzwaren. Je hoeft daardoor niet meer genoegen te nemen met standaard oplossingen.

Kies de vulling

Doorgaans worden in de dekens kunststof granulaat korrels gebruikt. Deze vormen zich goed naar het lichaam en onttrekken geen warmte. Als je liever een natuurlijke vulling wilt, kun je het beste kiezen voor kersenpitten.

 

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/