Pattyp
Image default
Hobby en vrije tijd

Lock picks polijsten voor comfort en zorgvuldigheid

De Brockhage B230 is een van mijn favoriete lock pick setjes. De handvaten zijn gemaakt van stevig metaal en de picks zelf zijn gemaakt van gelagerd metaal met koper, chroom en nikkel. De handvaten op deze set zijn in het begin niet heel comfortabel, maar door deze even kort te polijsten zijn ze de beste en meest comfortabele lock picks die ik ooit gehad heb.

Het polijsten van je lockpicks is erg belangrijk als je voorzichtig met de sloten wilt lockpicken. Je haalt er namelijk de scherpe randjes mee weg, waardoor je lock picks niet alleen bij de handvatten zachter worden, maar ook bij de vooreindes. Je lock picks krijgen ook nog eens een mooi glanzend eindresultaat als kers op de taart.

I heb ze even met de hand gepolijst door een 1000 grit wetsteen te pakken, en hiernaa nog even na te polijsten met een 2000 grit wetsteen. Laatst heb ik ook nog een mes gekocht waarbij ik een 6000 grit polijstriem heb ontvangen. Dus tegenwoordig polijst ik mijn lock picks met een #1000 wetsteen, daarna #2000 wetsteen, om vervolgens te eindigen met een #6000 grit polijstriem. Zo krijgen ze echt een spiegelend eindresultaat, op zowel je messen als je lock picks. Als je ook interesse hebt, dan kan je ook zo’n polijstriem kopen op Amazon. Die van mij kostte me 68, en ik ben er GEK OP!!! Eerst sleep ik alleen mijn messen op dit apperaat, maar tegenwoordig slijp en polijst ik er alles mee, echt te gek! Een goede wetsteen kopen zou ik anders ook nog steeds aan iedereen aanraden. Lees jezelf eens in over die dingen en koop er een.

Hopelijk heb ik iedereen met lastige lock picks kunnen uitleggen hoe je ze lekker comfortabel kunt maken, het is niet zo moeilijk. Koop een wetsteen en ontdek het zelf.

http://www.toool.nl

Gerelateerde artikelen

Je eigen verzwaarde deken

Leuke hobby’s om uit te oefenen