Pattyp
Image default
Sport

Hoe ontstaat pijn tussen de schouderbladen?

Veel mensen hebben wel eens last van lichamelijke klachten en een daarvan is pijn tussen de schouderbladen. Deze pijn wordt vaak gezien als een last die wel vanzelf over gaat. Helaas is dit niet altijd het geval en daarom moet hier ook serieuzer mee omgegaan worden. Wanneer de zeurende pijn niet vanzelf over gaat en langer dan twee weken aanhoudt, kan er sprake zijn van een vastzittende zenuw. De zenuw kan gaan irriteren en voor nog meer pijn zorgen. 

Hoe ontstaat pijn tussen de schouderbladen?

Pijn tussen de schouderbladen ontstaat meestal door het maken van een verkeerde beweging of te lang in een verkeerde houding blijven zitten of staan. De pijn kan ontstaan tijdens het beoefenen van een sport of een fitness oefening. De pijn kan ook ontstaan doordat je te lang achter een computer zit en je rug niet recht is. 

Hoe voorkom je pijn tussen de schouderbladen?

Om pijn tussen de schouderbladen te voorkomen is het belangrijk dat je altijd goed op je houdingen let. Ga je sporten? Dan is het belangrijk dat je goed warm bent voor je zware of intensieve oefeningen gaat uitvoeren. Het is belangrijk dat je de spieren goed warm maakt en let er altijd op dat je niet te snel een bepaalde beweging maakt. Bij het staan of zitten, kun je het beste letten op een goede houding. Weet je niet hoe je een goede houding aan moet houden? Ga dan langs bij een fysiotherapeut of bij het RMC. 

Heb je een kantoorbaan waarbij je de hele dag achter een computer of bureau zit? Zorg dan dat je op zijn minst elke 2 uur een klein rondje loopt of je benen strekt. Doordat je lichaam even rust krijgt van de zithouding, kan je dit soort lichamelijke klachten voorkomen.