Pattyp
Image default
Tuin en buitenleven

Boom laten omzagen? Vind een hovenier via Vergelijk Hoveniers

Wanneer laat u een boom omzagen? Vaak wil de boomeigenaar de boom weg hebben. De reden hiervoor is meestal vanwege het aanleggen van een nieuwe tuin of een tuinrenovatie. Soms is het mogelijk de boom te verplaatsen naar een andere plek. Maar zeker wanneer er een heel nieuw plan voor de tuin gemaakt is moet de boom helemaal weggehaald worden. In het geval van een tuinrenovatie of nieuwe tuin kunt u het omzagen van de boom plannen. Tussen 15 maart en 15 juni is het niet toegestaan een boom om te zagen, dit vanwege het broedseizoen. De beste periode om een boom om te zagen is in het najaar, de winter of het vroege voorjaar. In deze periode hebben de meeste bomen geen of weinig blad. Hierdoor is de boom minder zwaar en is er meer overzicht. Het is dan ook duidelijk te zien of er zware takken aan de boom zitten en waar deze zich bevinden. Soms is het nodig om voor het omzagen van de boom enkele takken van te voren te snoeien. Er zijn situaties waarbij een boom flink beschadigd is, door bijvoorbeeld stormschade, schimmel of houtrot. De boom kan dan een gevaar worden voor de omgeving. In dit geval moet de boom direct omgezaagd worden.

Vergelijk de prijzen van hoveniers via Vergelijk Hoveniers

Voor het omzagen van een boom is het aan te raden een hovenier in te huren. Een hovenier heeft ervaring met deze klus en heeft de benodigde spullen en apparaten. Vaak kost het huren van de benodigde apparatuur en het afvoeren van de boom meer dan het inhuren van een hovenier. Via Vergelijk Hoveniers vraagt u makkelijk en vrijblijvend offertes aan van meerdere hoveniers. U kunt alle offertes met elkaar vergelijken en makkelijk de hovenier kiezen die u een goede offerte heeft aangeboden.  

Laat overhangende takken verwijderen door een hovenier

Moeten er van uw boom overhangende takken verwijderd worden? Laat dit zeker doen door een ervaren hovenier. Een hovenier weet precies hoe de takken op de juiste manier gesnoeid moeten worden. Hierdoor voorkomt u dat uw boom schade oploopt. Kies een hovenier op www. vergelijkhoveniers. nl.

 

https://www.vergelijkhoveniers.nl/