Pattyp
Image default
Beauty en verzorging

KUNT U SALICYLZUUR GEBRUIKEN MET RETINOL?

Misschien valt het je niet meteen op hoeveel zuren er in je korean skincare huidverzorgingsroutine zijn verwerkt – van een toner met glycolzuur tot een salicylische cleanser en andere COSRX serums, maskers en behandelingen die een krachtige werking hebben als het gaat om het exfoliëren en transformeren van je huid. Het combineren van typisch sterke ingrediënten zoals salicylzuur, retinol en hyaluronzuur lijkt misschien een onmogelijke taak voor de huid: zullen deze producten elkaars effectiviteit teniet doen? In feite kan het gebruik van deze producten samen geweldige resultaten opleveren. Als je een exfoliërende behandeling met salicylzuur of glycolzuur gebruikt, kan dat de poriën openen en je retinolbehandeling helpen dieper door te dringen.

Kun je salicylzuur met retinol gebruiken? Als het gaat om krachtige ingrediënten zoals salicylzuur en retinol, is weten wanneer en of je de twee samen kunt gebruiken de sleutel tot het creëren van een huidverzorgingsroutine die voldoet aan jouw unieke behoeften. Deze twee populaire acne-bestrijdende ingrediënten staan vooral bekend om hun vermogen om mee-eters en puistjes aan te pakken. Toch vragen velen zich af of ze elkaar aanvullen of juist irritatie veroorzaken. Onze Skin Health Experts zijn het er allemaal over eens dat een BHA zoals salicylzuur en een natuurlijke vitamine retinol in dezelfde huidverzorgingsroutine kunnen worden gebruikt, maar je moet ze wel op de juiste manier toepassen. Lees verder om meer te weten te komen over het toevoegen van deze twee ingrediënten aan je huidverzorgingsroutine.

Retinol en salicylzuur kunnen goed samengaan voor sommige mensen, vooral voor degenen met een vette en gemengde huid. Volgens Dr. Engelman, “Bij iemand met een vette huid, is het combineren van beide een goed idee. Salicylzuur kan helpen bij de behandeling van acne en puistjes.” Afhankelijk van je zorgen, kan dit een goede plek zijn om te beginnen: Het combineert de kracht van twee huidverzachtende supersterren.

Dus, wat is salicylzuur? Salicylzuur is een exfoliant, wat betekent dat het dode huidcellen helpt verwijderen om een heldere, zuivere huid te onthullen. Het heeft ook anti-inflammatoire en anti-bacteriële eigenschappen die helpen ontstekingen te kalmeren en acne onder controle te houden. Daarom is het zo’n populair ingrediënt in veel acne-producten. Wanneer salicylzuur op de juiste manier wordt gebruikt, kan het helpen poriën te ontstoppen, toekomstige puistjes te voorkomen en de olieproductie op afstand te houden (zonder je huid uit te drogen).

https://kocosmo.nl/