Pattyp
Image default
Vakantie

Topactiviteiten om te genieten op de grootste eilanden van Fuerteventura

Fuerteventura is het 2de grootste eiland van de Canarische Eilanden. Vanwege het uitstekende klimaat het hele jaar door staat het ook wel bekend als het eiland van de eeuwige lente. Het heeft vanalles iets in petto voor zijn bezoekers.

Huur een auto van Spaanse verhuurdiensten als je echt wilt genieten van je reiservaring in Spanje, als u meer wilt weten over autoverhuur, klik dan hier. Je ervaart de luxe van een gemakkelijke en comfortabele reis en kan genieten van enkele van de unieke plaatsen op Fuerteventura.

Toppers om te doen op Fuerteventura:

Hieronder volgen enkele van de beste activiteiten om van te genieten op dit eiland.

Corralejo natural park:

Wanneer je op Fuerteventura bent, is dit de plek die je moet gezien hebben. Hier heb je naast kristalhelder water en duinen ook de kans om zeldzame vogels zoals de Hubara te bewonderen.

De stranden van Corralejo:

Dit park beslaat 5 mijl van de stranden met wit zand en turquoise water. Het kristalheldere water zorgt er zeker voor dat je er enkele uren zal verblijven.

De duinen van Corralejo:

Als je geen strandliefhebber bent, zijn de Duinen van de Corralejo de andere optie voor jou. Schelpen van weekdieren en tweekleppige weekdieren en het goudkleurige zand geven de toeschouwer een heel andere blik. Als je deze plek bij zonsondergang bezoekt, kan je een aantal geweldige foto`s maken.

Het beeldenpark:

In de mooiste stad van Puerto del Rosario, bestaat er een geweldig beeldenpark. Er zijn bijna 100 beelden gemaakt door lokale kunstenaars. Deze beelden zijn geplaatst aan de zijkanten van een pad. Bezoekers lopen over het pad en genieten tegelijkertijd van de natuur en de menselijke kunst.

Zoutmuseum van Las Salinas Del Carmen:

Op een bewolkte dag, als je geen zin hebt om aan het strand te gaan liggen, moet je het zoutmuseum bezoeken. Deze plek zal zeker de traditionele kant van het eiland voor je openstellen. Tijdens je bezoek aan dit museum kan je twee rondleidingen volgen.

In het museum:

Wanneer je in het museum bent, zal je de geschiedenis van zout, verschillende oude methoden van zoutwinning, de chemische en medische toepassingen ervan ontdekken.

Zoutmijnen:

Buiten het museum heb je de kans om de prachtige zoutmijnen te bekijken. Je hebt ook een prachtig walvisskelet dat het landschap versiert met de zee aan de achterzijde van de zoutmijnen.

Cofete kan ook een geweldige ervaring zijn:

Cofete is het mooiste en meest populaire strand van Fuerteventura. Het is niets anders dan een klein paradijsje om te bezoeken op een mooie zonnige dag. Het is erg moeilijk te bereiken, maar het is elke inspanning waard. Op weg naar Cofete verken je de hoogste toppen van Fuerteventura.

Als je daar aankomt, heb je een aantal mooie plekken zoals een klein dorpje met een rijke geschiedenis, een pittoreske begraafplaats, en een Villa winter genaamd plaats om te bezoeken. Door het geringe aantal bezoekers is dit een zeer rustige en kalme plek.

Isla de Lobos is een absolute aanrader:

Als je zin hebt in een heerlijke dagtocht waarbij je kan gaan vissen en genieten van de zon, dan is Isla De Lobos de plek voor jou om naartoe te gaan. Daar heb je de kans om te zwemmen in de prachtige baaien en lagunes. Je kan zelfs wat tijd vrijmaken en wat lichaamsbeweging maken langs de rotsachtige paden. Als je wat extra tijd krijgt, kan je ook de volgende plekken bezoeken.

  • Puertito baai.
  • Vuurtoren van Punta Martino.
  • De stranden van La Concha.

Oase park mag je zeker niet overslaan:

Als je met kinderen reist, moet je Oasis Park bezoeken. Oasis Park is één van de mooiste dierenparken op de Canarische Eilanden. Je kinderen zullen het geweldig vinden om de verschillende dieren te zien. Deze plek heeft zelfs een speciale plek, Kid’s farm genaamd, waar kinderen zich kunnen vermaken. Het heeft ook een botanische tuin, wat dit park nog specialer maakt.

Dit zijn enkele van de geweldige dingen die je kan doen op dit prachtige eiland in Spanje. Je kan van al deze plekken genieten als je een auto huurt bij een goede verhuurdienst.

https://www.autospanje.nl