Pattyp
Image default
Banen en opleidingen

Traineeship overheid als ideale voorbereiding op de arbeidsmarkt

Heeft u weleens nagedacht om bij de overheid aan de slag te gaan? Met een hbo- of wo-diploma op zak gaat er een wereld voor u open, maar veel afgestudeerden kunnen in het begin wel wat extra steun gebruiken. Daarom is een traineeship bij de overheid volgen een populaire optie. In dit artikel leest u waarom.

 

Wat houdt het traineeship overheid in?

Het traineeship overheid duurt twee jaar en in deze periode ontwikkelt u zich tot een gewilde professional bij de overheid. In dit traineeship wordt rekening gehouden met uw sterke kanten en interesses en op basis van deze informatie gaat men samen met u op zoek naar een geschikte opdrachtgever. U komt dus bijvoorbeeld terecht bij provincies, gemeenten of andere overheidsorganisaties om aan de slag te gaan als beleidsmaker, organisatieadviseur of projectleider. Tijdens het gehele traject krijgt u uiteraard begeleiding van een ervaren field manager, die u uitdaagt om uw persoonlijke leerpunten in de praktijk toe te passen. Verder fungeert deze field manager ook als coach bij wie u terechtkunt voor allerlei vragen en uitdagingen waar u tegenaan loopt als trainee.

 

Waarom een traineeship overheid?

Een traineeship overheid volgen na uw studie is de ideale manier om u goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Tijdens dit traineeship krijgt u namelijk extra begeleiding in de vorm van opleidingsdagen. Samen met uw medetrainees volgt u op regelmatige basis lessen waarin u ontdekt wat uw waarden, krachten, drijfveren en valkuilen zijn. Ook maakt u kennis met de verschillende werkstijlen, communicatiestijlen en leiderschapsstijlen zodat u met de juiste bagage op zak optimaal kunt functioneren op de werkvloer.