Pattyp
Image default
Woning en Tuin

Woonkamer renoveren door tegelvloer te egaliseren

Denk je erover om de boel helemaal om te gooien en de woonkamer een volledig nieuwe stijl te geven? Super leuk, maar waar begin je? Je kunt ervoor kiezen de meubels uit de woonkamer te halen en de muur een likje verf te geven of zelfs de hele vloer eruit te halen. Als je iets doet, doe het dan ook goed.

 

Begin bij de tegelvloer egaliseren

Als je helemaal bent uitgekeken op die oude tegelvloer is het een mogelijkheid om de tegelvloer te egaliseren. Een tegelvloer egaliseren kan een wereld van verschil maken voor de nieuwe vloer die je gaat leggen, zo zal de nieuwe vloer minder snel scheuren. Over een geëgaliseerde vloer kun je allerlei verschillende vloeren heen leggen zoals, PVC, marmoleum, vinyl of zelfs een vloerkleed.

 

Verder met de muren

Als je de vloer hebt zoals je ‘m wilt hebben door de tegelvloer te egaliseren, dan kun je erover gaan nadenken wat je wilt gaan doen moet de muren. Ben je de stenen muren zat dan kun je de alles laten stuken om het egaal te maken. Misschien ben je wel toe een leuk behangetje met een printje. Tegenwoordig krijg je zelfs behang met een soort vachtje erop, lekker knus.

 

Daar hoort een nieuw interieur bij

We zeiden het net al. Als je iets doet, doe het dan goed. Als je al die moeite hebt gestopt in een nieuwe woonkamer dan horen daar ook nieuwe meubels bij. Die oude doorgezeten bank is wel aan vervanging toe, toch?

 

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-tegelvloer/