Pattyp
Image default
Auto’s en Motoren

Nadelen leasen en auto kopen

Een van de grootste nadelen van het zelf kopen van een auto is dat het bezit van een auto een grote kostenpost is. Voor veel mensen is dit niet of moeilijk te betalen. Zo moet je eerst een auto aanschaffen. Een nieuwe auto kost natuurlijk veel meer geld dan een tweedehands auto, maar ook een tweedehands exemplaar kan behoorlijk wat kosten, vooral als je er een in fatsoenlijk staat wilt. Deze initiële investering is voor sommige mensen al erg groot. Daarnaast is benzine ook niet goedkoop en elke keer je auto vol tanken kan behoorlijk oplopen.

Schade herstel na een ongeluk

En wat dacht je als je onverhoopt een ongeluk krijgt met je eigen auto. Ook die kosten zijn vaak voor eigen rekening, al kun je je daar natuurlijk wel voor verzekeren. Maar het is ook altijd zo’n gedoe om dat allemaal te regelen met de verzekeringsmaatschappij. Dat levert behoorlijk wat zorgen op, terwijl je je tijd liever aan andere dingen besteed. Een bedrijfsauto leasen kan dan wat voor jou zijn. Vraag bij je werkgever na of dit tot de mogelijkheden behoort of kijk zelf eens rond op internet wat de mogelijkheden voor particuliere lease zijn.

Zakelijk auto leasen kent ook nadelen

Maar realiseer je wel dat zelfs het leasen van een auto nadelen kent. Zo zijn hier uiteraard ook kosten aan verbonden, al zijn deze wel elke maand hetzelfde. Maar stel nou dat je je auto eigenlijk helemaal niet zo vaak gebruikt of bijvoorbeeld alleen maar korte afstanden rijdt. Dan is een leaseauto wel erg duur. De kosten voor een leasecontract zijn namelijk vaak bepaald op een hoog kilometrage. Dat houdt in dat je behoorlijke afstanden met je auto moet rijden, om de kosten eruit te halen. Als je maar een paar honderd kilometer per jaar rijdt, is het misschien toch verstandiger om zelf een auto te kopen.

https://www.autoleasecentrale.nl/