Pattyp
Image default
Mode en Kleding

Lekker warm hé, of toch niet?

Het begint al kouder te worden in ons kleine landje. Dat roept bij mij de vraag op of je het wel warm hebt, of toch niet?

Als het antwoord “toch niet” is dan is dat natuurlijk erg vervelend! Kleding die je warm genoeg houden in de winter is namelijk erg belangrijk.

Wanneer je er niet goed voor zorgt dat je het warm genoeg hebt, en dus kou kunt vatten, loop je de kans dat je ziek word. Dit wil natuurlijk niemand want zeg nou zelf, het is helemaal niet fijn om ziek te zijn!

Eén van de belangrijkste dingen, misschien “Het” belangrijkste, is om ervoor te zorgen dan je een goede winterjas in je bezit hebt. Om jou te helpen met het bepalen wat nou een goed winterjas ik heb ik de volgende twee tips op een rij gezet.

Deze tips gelden zowel voor dames winterjassen als voor heren winterjassen.

De eerste Tip.

Wat erg belangrijk is om op te letten is het materiaal waar de jas van is gemaakt. Hiermee bedoel ik niet zozeer of die van stof, polyester of wol in maar meer over de mate van kwaliteit waar deze materialen mee zijn verwerkt tot een jas.

Zelf vind ik de prijs van een jas een goede maatstaaf om mee te beginnen. Hiermee bedoel ik vooral het verschil tussen een jas van onder de 100  en van rond de 200 euro en daarboven.

Wanneer een winterjas zo goedkoop is dat de verkoopprijs onder de 100 euro ligt is het vaak zo dat deze niet is gemaakt van de beste materialen. De reden hiervoor is simpel: Goede materialen kosten geld, wanneer er word bespaart op de kosten van een jas word er dus automatisch bespaart op de kwaliteit daarvan!

Daarentegen is het niet zo dat hoe duurder de jas is hoe beter. Vanaf ongeveer 200 euro en daarboven is het vaak zo dat het verschil in prijs te merken is aan de mate van afwerking en het merk wat daarop zit.

Wel wil ik even meegeven dat een heel stuk omhoog (vanaf 500 a 600 euro) er “Lammy coats” te krijgen zijn. Deze bestaan helemaal uit bont en leer waardoor deze dus wel warmer zijn.

Tip nummer twéé.

In het kort: een lichte jas is vaak niet warm!

De uitgebreide versie:

Om een jas warm te maken word er een combinatie van materialen gebruikt. De buitenkant is vaak van een winddicht en waterafstotend materiaal en de binnenkant van een materiaal met dezelfde eigenschappen om jouw kleding droog te houden.

Om de jas goed warm te maken word er tussen die 2 lagen een vulling gebruikt. Hier geld dat hoe dichter het materiaal op elkaar zit hoe beter het de kou tegenhoud.

Daarom is het in de meeste gevallen zo dat een wat zwaardere jas warmer is dan een lichtere jas omdat de vulling gewoonweg beter in elkaar is gedrukt.

Ook hier zijn wel een paar uitzonderingen zoals de lammy coats en leren jassen. Deze zijn namelijk gemaakt van een materiaal wat van nature goed isoleert en warm houd.

Tijd voor het toepassen!

Ik hoor dat je wat hebt geleerd van de tips die ik hier in dit artikel met jou heb gedeeld. Nu is het tijd om ze te gaan toepassen tijden jouw winkeltocht!